VIA: fine dining așa cum trebuie

Astăzi vă povestesc despre un restaurant din aceeași categorie cu Baracca. Via e restaurantul care îi face concurență. Și o face destul de bine.  

info_Via.jpg

Program: 12 PM - 12 AM

Meniu: aici

Prețuri: €€

Recomandare: Chateaubriand

Adresă: Strada Inocențiu Micu Klein 6

Telefon: 0264 593 220

Am mers într-o după-amiază, cu Vlad și Andreea. Mihnea se vedea cu un prieten la Klausenburger. Scurtă paranteză: când e deschisă terasa, la Klausenburger ai cea mai frumoasă priveliște a orașului. Am vrut să mergem cu toții într-o seară, dar era terasa închisă. Păcat. Revenind…  

 

"Curtea e foarte micuță, dar prietenoasă, cu verdeață pe zid."

 

Când am ajuns noi mai erau ocupate 2 din cele 5-6 mese din curte. Curtea e foarte micuță, dar prietenoasă, cu verdeață pe zid. Mi-a plăcut și pentru că au refolosit bucăți din vechea scară ca elemente de decor.  

Aici personalul a fost mult mai drăguț decât la Baracca, dacă tot zic că sunt din aceeași ligă. Și s-a mișcat și foarte repede cu totul. Eram după câteva zile de mâncat carne, așa că nu prea mai puteam să continui așa. Mi-am luat o salată Mozzarella Ovoline (28 lei), cu roșii deshidratate în cuptor, salată verde și ulei de măsline aromat cu busuioc. Dar l-am convins pe Vlad să își ia Chateaubriand (82 lei), cu sparanghel, sos olandez cu capere și rondele de cartofi prăjite. Pentru că - nu-i așa? - voiam să gust puțin. Și să fac și eu un review la ceva mai consistent decât o simplă salată.  

 

"Personalul a fost mult mai drăguț decât la Baracca, dacă tot zic că sunt din aceeași ligă."

 

Andreea și-a luat și ea midii negre (28 lei) înăbușite în vin alb, cu usturoi și pătrunjel. Poftea de mult timp. Profit de ocazie să precizez că nu aș putea să mănânc midii niciodata, nici dacă aș primi un premiu la final.  

 

"Mă bucur că am încheiat vacanța la Cluj în atmosfera deosebită de la Via."

 

Totul a fost foarte bun. Chateaubriand-ul a fost gătit perfect și salata nu a fost plictisitoare. Ar fi trebuit să îmi iau și eu ceva mai deosebit din meniu, dar chiar nu mai puteam altceva în afară de salată. Mă bucur că am încheiat vacanța la Cluj în atmosfera deosebită de la Via. Dacă mai merg și anul viitor la TIFF, sigur le mai calc pragul. Nu am găsit poza pe care am făcut-o Chateubriand-ului, așa că va trebui să mă credeți pe curând că arăta apetisant. 

restaurant via cluj
restaurant via cluj
restaurant via cluj
restaurant via cluj
12A6B2AF-2E14-43CB-9684-499AE94F4B94.jpeg
CA60A776-D997-4034-B4C0-9C70A2D5158B.jpeg
restaurant via cluj
restaurant via cluj
restaurant via cluj
restaurant via cluj menu

VERDICT:

01_stamp_almost_impressed.png