LA BROUETTE DE GRAND MERE: mâncare adevărată

În Cannes se mănâncă bine. Se mănâncă bine chiar și la un preț accesibil. Dar recenzia asta nu este despre asta. Hahaha. Pentru că era acest loc, La Brouette de Grand Mère, unde nu am reușit să ajung anul trecut. Numele se traduce Roaba Bunicii. Nu știu de ce au ales numele ăsta, dar uite că pe mine m-au intrigat.  

info_LA-BROUETTE.jpg

Program: Luni - Duminică 7 PM - 12 AM; Duminică 12 PM - 3 PM

Meniu: aici

Prețuri: €€€

Recomandare: meniul zilei

Adresă: 9 Bis Rue d'Oran

 

Anul trecut chiar am mers până la ei. Eram cu Andreea și era seară. Aici, vrei nu vrei, trebuie să mănânci 3 feluri, pentru că așa e meniul. Și pe vremea aia, am decis cu Andreea că este prea mult pentru o masă de seară.  

 

"În Cannes se mănâncă bine. Se mănâncă bine chiar și la un preț accesibil. Dar recenzia asta nu este despre asta. Hahaha." 

 

Anul ăsta am mers seara, dar am mâncat foarte puțin tot restul zilei. Așa că eram pregătită pentru o masă epică. Meniul costă 46 euro, dar, înainte să faceți infarct, trebuie să știți că în banii ăștia intră și un pahar de prosecco și jumătate de sticlă de vin. Deci all in all, se merită la bani.  

Locul e destul de mic, nu am prins locuri afară făcând rezervare în aceeași zi. E cozy înăuntru și chelnerii sunt simpatici. Se mișcă destul de repede. Deși a durat puțin la început până să ne aducă aperitivele.  

Cum am ajuns, am scos laptopul pe masă și am pus meciul Argentina-Croația. A fost extra simpatic că lângă masa noastră - de fapt lipită de a noastră - era un cuplu mai în vârstă, care s-a arătat destul de interesat de meci, așa că am privit împreună. Era un cuplu de italieni mai în vârstă, în vacanță prin Franța. Ne-au întrebat de unde suntem și cu cine ținem. Noi am zis că nu îi susținem pe favoriți, deci, în cazul respectiv, țineam cu Croația. Lor le era indiferent. 

 

"Cum am ajuns, am scos laptopul pe masă și am pus meciul Argentina-Croația."

 

Deci, revenind la meniu... Am avut aperitive: salam uscat cu cornichoni, unt și terină de casă, salată. Salamul ca salamul, dar terina era foarte bună! Din când în când, am mai aruncat un ochi și în farfuria vecinilor. La aperitiv am primit un pahar de prosecco, cum ziceam. În timp ce mâncam, chelnerița a venit să ne spună care sunt variantele pentru felul 2. A înșirat o groază de lucruri, printre care beef bourguignon, beef steak, veal chop, ceva pește, ceva pui și m-am pierdut. Eu mi-am luat beef bourguignon, pentru că I love a good stew, iar Vlad steak, desigur.  

După aperitiv, a mai venit un aperitiv. Un carpaccio de somon șiii… un shot de vodkă! Nu am înțeles bine ce a zis chelnerița, că a vorbit foarte repede. Dar eu am dedus că a zis să bem înainte să mâncăm. Nici noi, nici vecinii noștri italieni nu am băut vodka.  

 

"După aperitiv, a mai venit un aperitiv. Un carpaccio de somon șiii… un shot de vodkă!"

 

O repriză de fotbal mai târziu, a venit felul principal. Ne-am ales și o sticlă de vin rosé. Tocănița mea, excepțională. Atât de moale și de aromată, că se topea în gură. Vlad s-a plâns că friptura lui are niște zgârciuri. Am gustat, era foarte bună. Mai ales cu garnitură de cartofi gratinați și cu sosul de piper însoțitor. I-am zis că nu știe cum să taie, ca să evite zgârciurile. I-a plăcut mai mult tocănița mea și am făcut mișto de el, că el evită tocănițele. Doar că na, asta era cu vin, avea alt gust decât tocănița de Românica. Am mâncat și am băut până la refuz. A venit chelnerița să ne întrebe și de desert, ce preferăm. Iar a înșirat o serie de opțiuni. Eu am ales un creme brulée și Vlad un mousse de ciocolată. Foarte bune amândouă.  

S-a terminat și meciul, ne-am luat la revedere de la vecini și am plecat acasă și cu vreo jumătate de sticlă de vin. Deci eu mă declar mulțumită. Cei mai bine investiți 46 euro.

Ah, îmi cer scuze pentru poze, era destul de întuneric înăuntru și nu au ieșit așa bine. :(

la brouette de grand mere restaurant cannes
la brouette de grand mere restaurant cannes
aperitivele

aperitivele

la brouette de grand mere restaurant cannes
23E1940A-945F-4721-B317-8FACF127E679.jpeg
carpaccio

carpaccio

beef steak

beef steak

beef bourguignon

beef bourguignon

mousse de ciocolată

mousse de ciocolată

creme brulée

creme brulée

la brouette de grand mere cannes menu

VERDICT:

01_stamp_impressed.png