GOLFUL PESCARILOR: popasul iubitorilor de pește

Am fost la mare. Cu copiii. Am un grup de prieteni în care au apărut primii 2 copii. Sunt mititei. Sau mai bine zis mititele. O fetiță are un an, celalaltă câteva luni. Mă și mir că am reușit să ne mobilizăm așa mulți, cu tot cu copii. N-aș fi zis.  

info_golful_pescarilor.jpg

Program: 12 - 10.30 PM

Meniu: aici

Prețuri: €€

Recomandare: Biban Bestseller

Adresă: Comuna Agigea 44

Telefon: 0731 404 041

Și pentru că mergeam cu copii așa mici, nu am vrut să ne alegem ca destinație Vama Veche. Nici 2 mai. Așa că am cercetat opțiunile și până la urmă am decis să stăm în Constanța și de acolo să ne mai plimbăm de colo-colo.  

În prima seară am mâncat la Bacaro, în portul turistic din Constanța. A devenit unul din locurile preferate când ajung pe acolo. Îmi place priveliștea, atmosfera și, desigur, mâncarea. Nu a fost prima oară când am mers și nu va fi nici ultima. Îmi pare rău că nu am apucat să le fac recenzie. Dar să mă apropii ușor, ușor de locul despre care vreau să vă povestesc azi: Golful Pescarilor.  


“La Golful Pescarilor nu există variantă cu listă de așteptare, pur și simplu îți spun să suni să rezervi.”


Acest restaurant este chiar lângă Pescăria lui Matei, în Agigea. De la Muși am auzit de el prima oară. Și am mai avut o tentativă să mănânc la ei la începutul verii, când am mai fost la mare. Dar am apărut ca o floare, fără rezervare, și, bineînțeles că, așa cum am venit, am și plecat. Nu știu cum de nu m-am gândit că va fi totul booked. Iar la Golful Pescarilor nu există variantă cu listă de așteptare, pur și simplu îți spun să suni să rezervi. Am încercat și la Matei, dar fără succes și acolo.

Dar nu m-am întors eu? De data asta știam că trebuie să fac rezervare. Sunat, rezervat, bifat. De pe o zi pe alta, deci m-am bucurat. Locul este foarte drăguț. Decorat cu o tentă marinărească, cu multă sfoară și lemn. Au niște scaune cam ciudate, din care riști să cazi destul de ușor, pentru că nu au 2 brațe, ci doar 1. Poate că designul e frumos, dar la capitolul comoditate, nu prea. În rest mi-a plăcut tot.  “Eu mi-am luat biban, pentru că l-am descoperit recent și la ei era trecut ca bestseller.”


După cum ziceam, am avut o masă mare. Am fost cu Alina, Alin, Mikix, Muși, Dani, Raluca, Grigore, Gheorghiță, Pârșu, Adi. Și copiii. Ne-am comandat de toate. Am gustat fel și fel: zacuscă cu pește (21 lei), ciorbă lipovenească (18 lei), hamsii (28 lei), scoici picante (39 lei), stavrizi (27 lei), guvizi (24 lei), dorada (39 lei), bibani (46 lei) și cine mai știe ce.  

Eu mi-am luat biban, pentru că l-am descoperit recent și la ei era trecut ca bestseller. Nu degeaba! Îmi place că nu e uscat ca alți pești. L-am pus chiar deasupra somonului în topul meu personal. Pârșu a zis că el a fost la multe cherhanale și că asta chiar este bună. Nu îl cunoașteți pe Pârșu, dar pot să va zic că și el e destul de pretențios. I-am zis că o să trec în articol ce a spus și a zis că nu vrea. Dar i-am zis că o să scriu oricum. Pârșu, dacă citești, asta e! :)  “Pârșu a zis că el a fost la multe cherhanale și că asta chiar este bună.”


Ah, era să uit, la desert și-a luat Gheorghiță parfait de halviță cu migdale (19 lei). Nu știu de ce li s-a părut o idee bună să îi dea forma cu un pahar de plastic. Te prinzi imediat și asocierea nu e cea mai fericită. Dar mă declar impressed de bibanul meu și de tot ce am gustat. Abia aștept să mai merg și anul viitor! Cu copiii care vor fi ceva mai mari. Poate și ceva mai mulți. :))

plaja agigea
golful pescarilor agigea
golful pescarilor agigea
ciorbă lipovenească

ciorbă lipovenească

gheorghiță gustând ciorba lipovenească

gheorghiță gustând ciorba lipovenească

doradă

doradă

stavrizi

stavrizi

8912F648-B7F5-4679-800B-E03CAB742DDA.jpeg
scoici picante

scoici picante

guvizi

guvizi

21341BDF-9005-4694-8563-16DC7440EDE0.jpeg
plachie de crap

plachie de crap

bibaaaaaaaaan

bibaaaaaaaaan

hamsiuțe <3

hamsiuțe <3

parfait de halviță cu migdale

parfait de halviță cu migdale

F01BFF6C-96B1-429B-8A8D-20750E4AD64E.jpeg
extended group

extended group

IMG_1293.jpeg

VERDICT:

01_stamp_impressed.png