BARACCA: fancy dining

Peste tot în topurile restaurantelor din Cluj apărea Baracca. Era clar de bifat. Nu puteam să mă întorc fără să trec și pe la ei.  

info_Baracca.jpg

Program: Luni - Vineri 12 - 11 PM

Meniu: aici

Prețuri: €€

Recomandare: Mușchi de porc mangaliță

Adresă: Strada Napoca 8A

Telefon: 0732 155 177

Am mers într-o seară, cu Vlad, Raluca și Radu. Ei doi veniseră tot pentru TIFF, era al doilea an pentru ei. Am intrat în restaurant și imediat m-am simțit underdressed. Dar asta nu m-a oprit niciodată să merg mai departe. Atmosfera era puțin cam stiff pentru gustul meu, dar până la urmă mersesem pentru mâncare.  

 

 "Am intrat în restaurant și imediat m-am simțit underdressed."

 

Am fost întâmpinați rece de un chelner, care ne-a condus la masă. Poate așa sunt train-uiți, să fie eleganto-distanți. Ne-a oferit meniuri tuturor. Radu a întrebat de desert, pentru că nu părea să fie în același meniu. Iar chelnerul a reacționat ca și cum îl jignisem: “Mâncați doar desert?”. Noi am zis că nu, dar că vrem să ne uităm de la început și la desert. A uitat de noi, nu a mai venit cu meniul decât la final, când l-am mai cerut încă o dată.  

 

"Radu a întrebat de desert, iar chelnerul a reacționat ca și cum îl jignisem: <<Mâncați doar desert?>>"

 

Mie mi-a luat mințile pizza, când am văzut-o în meniu. Și pendulam între - sunteți pregătiți? - pizza sau mușchi de vită-America de Sud (108 lei). Hahahah! Câteodată am și eu niște preferințe… Ideea este că pizza este călcâiul lui Ahile pentru mine. Nu pot să îi rezist și dacă trece o săptămâna fără să mănânc cel puțin o felie de pizza, intru în sevraj. De data asta, știam că ar trebui să comand ceva mai fancy, că doar de asta mersesem acolo. Și totuși, mi-am luat o pizza. Nici nu o găsesc în meniul lor online. Cred că au vrut să aibă și asta, ca să se adreseze unui public cât mai larg.  

Pizza a fost ok, dar nu m-a dat pe spate. Noroc că Vlad și-a luat mușchi de porc mangaliță (69 lei), cu texturi de varză și prune. Acesta a fost într-adevăr excepțional. O farfurie cu ingrediente deosebite, care împreună creau o îmbucătură de perfecțiune. Foarte bun! Acum când mă gândesc la el, parcă îi mai simt gustul.  

 

"O farfurie cu ingrediente deosebite, care împreună creau o îmbucătură de perfecțiune. Foarte bun!" 

 

Raluca și Radu, la fel de fraieri ca mine, au împărțit tot o pizza. Dar și-au luat și un desert: duo chocolate cake (20 lei). Delicios și el, dar nu mai delicios decât tiramisu (24 lei), pentru care sunt și vestiți. Par să aibă niște trucuri up their sleeves, pentru că e o rețetă ușor reinterpretată. Să vă luați tiramisu neapărat!

Între o felie de pizza și o linguriță de tiramisu, am vorbit, desigur, despre filmele din festival. Noi le-am recomandat niște filme și ei ne-au povestit ce au văzut. Îmi amintesc că eram proaspăt ieșiți de la Charleston. Eu eram foarte încântată de el. Dar disecam niște mărunțișuri. Charleston este un film românesc, de Andrei Crețulescu, cu Șerban Pavlu și Radu Iacoban. Să îl vedeți, e foarte bun. Vizionare plăcută!

baracca restaurant cluj
baracca restaurant cluj
mușchi de porc de mangaliță

mușchi de porc de mangaliță

pizza margherita

pizza margherita

64232141-E3FA-4339-BAB1-307D033898E6.jpeg
radu și raluca amuzați de dimensiunea tortulețului

radu și raluca amuzați de dimensiunea tortulețului

585077A8-7BC0-4ADD-B484-8FAC260AE126.jpeg
tiramisu

tiramisu

5EDB35ED-1A08-4373-BBC8-8E9E66C30414.jpeg

VERDICT:

01_stamp_almost_impressed.png