TREI: bucate bune, prețuri bune

După aproximativ 20 de recenzii, am primit o invitație să merg la un restaurant, pentru o degustare și o recenzie. Gata, devin influencer! :)) Nu știu dacă voi mai onora astfel de invitații, pentru că există un motiv pentru care restaurantele de lux nu sunt anunțate când le calcă pragul food critics. Dar am zis să nu refuz din prima, să văd cum mă simt pusă în această situație.   

info_trei.jpg

Program: 12 PM - 12 AM

Meniu: aici

Prețuri: €

Recomandare: omleta provensală

Adresă: Calea Călărași 103

Telefon: 0770 212 845

Înainte să zic da, m-am uitat pe meniu, să văd despre ce e vorba. Am văzut tarhon, după care nu m-a mai interesat nimic! Tarhonul mi se pare fantastic și nu se regăsește în multe din meniurile bucureștene. În principiu pentru că rețetele cu tarhon sunt în mare parte din Ardeal. Un restaurant foarte bun cu mult tarhon este Old Kitchen, fostul Papa la Șoni de pe Sfinții Voievozi. Dar ăsta e subiect pentru altă dată. Să revenim la tarhonul de la restaurant Trei.  

 

"După aproximativ 20 de recenzii, am primit o invitație să merg la un restaurant, pentru o degustare și o recenzie. Gata, devin influencer! :))"

 

Ne-am așezat la o masă pe terasă. Cum am ajuns, am fost întâmpinați de bucătar, care ne-a povestit câte ceva despre ce au acum în meniu și ce se va schimba în curând. Dacă intrați pe site-ul lor, o să vedeți că restaurantul Trei propune o bucătărie cu dichis. Au mers mult în zona rețetelor tradiționale și ce mi-a mai atras atenția în meniu era mâncarea de castraveți murați (26 lei). Nu am mai mâncat așa ceva și voiam să încerc. Dar, pentru că tocmai se făcea trecerea de la meniul de iarnă la cel de vară, nu mai aveau.   

Am zis să luăm un platou românesc (24 lei), cum Vlad e mare fan platouașe. :) Ce m-am bucurat la o slăninuță cu ceapă, jumări și alte bunătăți! Slăninuța era foarte bună, făcută chiar de ei. Mă cam săturasem din aperitive, deși abia așteptam ciorba de tarhon (15 lei). A fost bună, m-a uns la suflet, dar cred că tot mai mult îmi place cea de la Old Kitchen.  

 

"Ce m-am bucurat la o slăninuță cu ceapă, jumări și alte bunătăți!"

 

La felul principal, eu mi-am luat somon cu piure de țelină (33 lei), iar Vlad a poftit la un mușchi de vită cu piure de morcovi (68 lei). Piureul de țelină a fost puțin cam apos, se vede și în poză, dar somonul a fost gătit perfect. Mușchiul era puțin spre well done. Bucătarul ne-a povestit că mușchiul de vită este gătit sous vide și apoi doar rumenit puțin pe grătar. Era foarte fraged și gustos, se topea în gură. Ceea ce este neașteptat pentru un mușchi aproape well done. De obicei nu îl vrei așa, pentru că nu mai e moale, dar se pare că gătit sous vide își păstrează frăgezimea. Piureul de morcovi a fost puțin prea sărat, dar asta nu a tras în jos mușchiul. Per total, la capitolul mâncare, mă declar mai mult decât mulțumită de această experiență culinară. Mai ales că prețurile sunt mai decente decât în multe locuri din București.

 

"Ce ne-a plăcut mai puțin a fost experiența cu chelnerul, care nu a fost destul de atent la ce comandam."

 

Ce ne-a plăcut mai puțin a fost experiența cu chelnerul, care nu a fost destul de atent la ce comandam. Altfel, de treabă. Am cerut de la început o carafă de vin și apă minerală. M-a întrebat dacă vreau șpriț și i-am zis să îmi aducă separat apa și văd eu dacă pun de un șpriț. A adus doar vinul, așa că i-am adus aminte de apă. Apoi a venit doar cu sticla și mi-a turnat direct peste vin. E ok, îmi place și șprițul. Dar i-am cerut ulterior și un pahar.  

Nu regret că am mers, uite că am mâncat bine și acum vă pot povesti și vouă despre această aventură. Cred că pe viitor o să continui să merg undercover.

trei restaurant bucharest
platou românesc

platou românesc

ciorbă de porc cu tarhon

ciorbă de porc cu tarhon

somon cu piure de țelină

somon cu piure de țelină

mușchi de vită cu piure de morcovi

mușchi de vită cu piure de morcovi

trei restaurant bucharest menu

VERDICT:

01_stamp_almost_impressed.png