MAMIZZA: și mai multă pizza

Printre ultimele vizite din 2018 se numără Mamizza. Eram nerăbdătoare să merg, de când aflasem că este un proiect Kane & Camionetta. Pentru că <3 Kane și <3 Camionetta. Restaurantul se află în locul fostului Kane și m-am temut că se închide forever. Însă au anunțat că se relochează la început de 2019. M-am liniștit. Abia aștept să văd noua locație și să gust noul meniu. <3

contact mamizza

Program: Luni - Duminică 12 - 3.30 PM 6.30 - 11 PM

Meniu: în locație

Prețuri: €€€

Recomandare: Pizza Madonna

Adresă: Tunari 60 A

Telefon: -

Am mers la Mamizza în decembrie, imediat după deschidere, cu Vlad, Ina, Cosmin, Bud și Robi. Bud e vărul meu și al Inei și este la prima apariție pe blog, împreună cu Robi. Asta pentru că am ajuns la concluzia că în 2018 nu ne-am mai văzut. Wow! Gotta do some major life changes. Dar, în apărarea mea, ei pleacă în călătorii prin lume din 2 în 2 ani și în 2018 au fost plecați câteva luni bune. Ultima dată când ne-am văzut cred că era cu un an în urmă, tot la o pizza, la Animaletto. :) 

“Pare un meniu creativ, simți că cineva și-a petrecut timpul testând rețete.”

Revenind la Mamizza, locul mi-e familiar, deși au schimbat complet decorul. Locul are acum un feeling mai puțin cozy, dar se simte aerisit. Nu iau rezervări, dar sigur găsiți o masă pentru că au multe locuri. Sincer, nu am ce să cer mai mult de la o locație de pizzerie.  

Meniul e destul de generos, nu mă așteptam la așa varietate de pizza. Pare un meniu creativ, simți că cineva și-a petrecut timpul testând rețete. Ce e amuzant e că pizzele neo-napoletane au nume de domnișoare. Vlăduț și-a luat o Magdalena (35 lei), eu o Dolores (40 lei) și Ina o Madonna (35 lei). Restul au mers pe clasice: Robi Marinara (23 lei), Cosmin Salame (32 lei), Bud Margherita (28 lei). Ar putea fi numele lor de scenă hahaha. Sorry, Cosmin Salame. :)

“Restul au mers pe clasice: Robi Marinara, Cosmin Salame, Bud Margherita. Ar putea fi numele lor de scenă hahaha. Sorry, Cosmin Salame. :)”

Pizzele clasice sunt destul de bune, am gustat din toate. Dar adevărata pizza e cea napoletană. Cred că cel mai mult mi-a plăcut Madonna cu salsa de trufe, mozzarella di bufala, provolone del Monaco, cacioricotta slow food și busuioc proaspăt. Pe locul doi aș zice Dolores a mea, cu roșii napoletane, fior di latte, chorizo, guacamole și parmezan. A lui Vlad a fost cea mai ciudățică. Deși mă atrăgea că e cu mortadella (acest parizer italian), fior di latte, ricotta, fistic și lemon zest. Cred că ciudățeala venea de la lămâie. Nu e un gust cu care sunt obișnuită pe o pizza. Serios. Prețurile sunt peste media cu care suntem obișnuiți, dar they deliver. Mamizza chiar e the mother of pizza. 

“Prețurile sunt peste media cu care suntem obișnuiți, dar they deliver. Mamizza chiar e the mother of pizza.” 

Noi ne-am simțit foarte bine la ei, stafful e foarte prietenos, așa cum mă așteptam, iar noi am avut ocazia să catch up. Bud și Robi ne-au povestit peripețiile lor de peste an, din excursia cu bicicletele și am râs mult. 

Abia aștept să mă întorc, să mai gust și din restul de pizze. O să am grijă să mă duc tot cu un grup mare de oameni, ca să bifez cât mai mult din meniu. Poate tot cu ei. Bud? Robi? :) 

mamizza bucuresti
mamizza bucuresti
mamizza bucuresti
mamizza bucuresti
IMG_0679.JPG
mamizza pizza bucuresti
mamizza pizza bucuresti
mamizza pizza bucuresti
mamizza pizza bucuresti
mamizza pizza bucuresti
IMG_0687.jpg
mamizza pizza bucuresti meniu
impressed celia