KARISHMA: un restaurant indian bun

La un moment dat am avut un crush pe bucătăria indiană. Am urmărit chiar și un serial documentar pe Netflix. Era foarte interesant, fiecare episod se concentra pe câte un oraș și povesteau despre mâncarea din zona respectivă. Și fiecare zonă chiar are particularitățile ei! La început îmi notam rețete, dar pe parcurs mi-am dat seama că sunt mult prea multe ca să mai țin pasul cu ele. Și le și uitam. Partea interesantă a serialului este că înveți câte ceva și din istoria Indiei, pentru că discută despre fiecare fel de mâncare cum a apărut, obiceiuri din zonă șamd. Nu am terminat episoadele. Poate chiar o să-l reiau.

info_KARISHMA.jpg

Program: 12 PM - 12 AM

Meniu: aici

Prețuri: €€

Recomandare: Butter Chicken

Adresă: Strada Iancu Căpitanu 36

Telefon: 021 252 5157

Și acum să ne întoarcem în București. Am fost la Karishma într-o zi caniculară. La sugestia Alinei. Știu că au fost puține zile așa vara asta, dar așa s-a nimerit. Și am și vrut să stăm pe terasă. Mare greșeală! Și am luat și mâncare picată. Dublă mare greșeală! :)

Locul are o atmosferă indiană, cu decoruri indiene. Unele interesante, altele exagerate. Aș vrea să zic că e parte din farmecul locului.  

 

"Mi-a plăcut servirea din prima și mi s-a părut tare că ospătarul ne-a sugerat să încercăm chestii noi, care nu se găseau încă în meniu."

 

Mi-a plăcut servirea din prima și mi s-a părut tare că ospătarul ne-a sugerat să încercăm chestii noi, care nu se găseau încă în meniu. Se pare că bucătarul testează mereu noi rețete. Din ce povestea, ospătarul părea cunoscător în bucătăria indiană. Pe noi ne-a pierdut în detalii, dar suna delicios!   

Am început cu un platou de aperitive vegetariene, pe care nu am putut să îl terminăm. Cred că ne puteam sătura numai din el, pentru că are multe chestii: Tandoori aloo, Tandoori mushroom, Panner Tikka, Veg Seekh kebab, Hara Bara kebab, Naan. Nici acum nu știu ce sunt toate chestiile, cam atât de pricepută sunt! Prețul e 50 de lei în meniul online, dar în locație cred că a fost mai ieftin. Totul e mai ieftin în locație. Platoul totuși nu m-a dat pe spate.  

 

"Platoul totuși nu m-a dat pe spate."

 

Eu mi-am luat ca fel principal Butter Chicken (36 lei). Asta îmi iau eu de fiecare dată. Sunt o fată simplă. Mereu zic că data viitoare o să încerc ceva nou. Doar că nu merg atât de des la indian și când ajung mi-e poftă tot de butter chicken. :)  

Alina și-a luat Chicken Madras (36 lei) și Vlad Chicken Tikka (cred că tot 36 lei). Toți pe pui! Ne-am mai luat și extra garlic naan. I love naan! Eu de fapt merg la indian pentru naan și sos. Nu-mi trebuie mai mult! Au fost bune toate felurile, dar tot sosul face treaba.  

 

"Eu de fapt merg la indian pentru naan și sos." 

 

Fac ce fac și după ce scriu o recenzie mi se face iar poftă de ce am mâncat atunci. Hahaha, presupun că e normal.  

În concluzie, Karishma mi se pare un indian bun, dar nu am atâtea locuri cu care să îl compar. De-a lungul timpului cred că am mai mâncat de câteva ori de la Taj, care iar mi s-a părut ok, și de la Barka Saffron. Mai am pe lista Haveli, care e pakistanez, și Agra Place.  

karishma restaurant bucharest
karishma restaurant bucharest
karishma restaurant bucharest
karishma restaurant bucharest
EBD41452-6E7C-4BB9-971E-71575A473274.jpeg
CCA65FA1-8B7D-481C-A657-A6041321F1A0.jpeg
4E0C9154-EC73-4FCA-9479-3CB633A07188.jpeg
258ABB7F-F44D-48EF-82E3-44A7C8993686.jpeg
karishma restaurant bucuresti meniu
FD853D7D-239B-4FE0-8B62-62495D554149.jpeg
01_stamp_almost_impressed.png