JICKY CUISINE: un loc cu planuri mari

Ah, ce mi-aș fi dorit să îmi placă la Jicky Cuisine! Dar - spoiler alert - nu s-a întâmplat. Îl pusesem demult pe listă și am mers cu Vlad într-un weekend. Aveau un event pe FB, Eggs-travaganza, și tot ce citisem în meniu îmi suna bine.   

info_jicky.jpg

Program: L-V 9 AM - 6 PM S-D 10 AM - 5 PM

Meniu: aici

Prețuri: €€

Recomandare: icre roșii din Corsica?

Adresă: Grigore Alexandrescu 99

Telefon: 0737 323 377

 

Restaurantul se află pe Grigore Alexandrescu, lângă La Finca by Alioli. Este foarte drăguț decorat. Au “a thing” pentru flamingo. Peste tot unde te uiți, flamingo. Flamingo pictați, flamingo statui, flamingo în meniu. Nu literally, dar e roz peste tot. In a good way. Cred ca e un restaurant gândit pentru cei care lucrează în zonă. De aceea au și un program scurtuț.

 

"Peste tot unde te uiți, flamingo. Flamingo pictați, flamingo statui, flamingo în meniu."

 

Am vrut să îmi iau Croque Madame (19 lei). Nu mai aveau. Ok, zic hai să-mi iau quiche cu roșii confiate și piure de urzici (20 lei). Yum, nu? Nu era gata, deși ne apropiam de ora prânzului... M-am decis la burger cu caș afumat, untișor, maioneză cu wasabi, roșii uscate la soare și coulis de ceapă verde (34 lei). Totul suna atât de bine! La Vlad a fost mai simplu, el a vrut ouă Benedict Jicky style (18 lei). Ne-am gândit să facem o opulență și să încercăm icre roșii & Boutarga (50 lei), adică icre roșii din Corsica. Dar nici icre nu mai erau. Destul de frustrant să comanzi trei lucruri din meniu și să nu le aibă, din diverse motive.

 

"Destul de frustrant să comanzi trei lucruri din meniu și să nu le aibă, din diverse motive."

 

Proprietara era acolo și a venit să ne cunoască și să își ceară scuze personal pentru lipsa icrelor. Asta a fost drăguț. Ne-a spus că nu se aștepta să aibă atât de mare succes încât să se epuizeze stocul. Se pare că au pe cineva care la aduce special din Corsica. Uuu… Mi-ar fi plăcut să le încerc, ce pot să zic. De menționat că și restul angajaților au fost drăguți. Doar că lucrurile s-au mișcat foarte încet. Deși eram printre puținii clienți, mâncarea a venit foarte greu.  

Aveam mari așteptări de la burger, însă intră în topul celor mai proști burgeri pe care i-am mâncat. Carnea era foarte uscată, iar chifla era îmbibată cu ulei. Am simțit că mănânc mai mult ulei decât altceva. Mi-a părut rău de el, pentru că în teorie suna foarte bine.  

 

"Eu sper să mai facă fine tunings la mâncare, pentru că îmi place că vin cu chestii fresh."

 

Ouăle Benedict arătau deosebit, cu un sos roz, în ton cu flamingo. Iar Vlad a zis că erau foarte bune. Eu nu prea mănânc ouă Benedict, dar știu cum ar trebui să fie: gălbenușul moale trebuie să se scurgă peste felia de pâine ca un sos delicios, în momentul în care îl tai. Și din ce am văzut eu, erau tari. Deci nu erau făcute cu skill.  

Eu sper să mai facă fine tunings la mâncare, pentru că îmi place că vin cu chestii fresh. Și sper să le și aibă în meniu de acum încolo. Încercați voi icrele dacă ajungeți și spuneți-mi și mie cum au fost. :)

jicky cuisine bucharest
jicky cuisine bucharest
ouă benedict jicky style

ouă benedict jicky style

burger cu untișor și caș

burger cu untișor și caș

jicky cuisine bucharest coffee
jicky cuisine bucharest menu

VERDICT:

01_stamp_unimpressed.png