FRATELLINI BISTRO: încă un bistro overrated

Am fost la Fratellini. Știam că nu o să fie my crowd, dar speram să fie foarte bună mâncarea. Plus că văzusem poze cu locul și părea foarte frumos.  

info_fratellini.jpg

Program: 9 AM - 10 PM

Meniu: aici

Prețuri: €€€

Recomandare: omleta provensală

Adresă: Gheorghe Țițeica 212-214

Telefon: 0733 229 229

Când am ajuns, Alina era deja acolo, la o masă de pe terasă, care era pe jumătate la soare. E foarte greu să prinzi o masă pe terasă la Fratellini. M-am așezat eu la soare, nu bănuiam atunci că o să mă ard pe umeri. :|  

Brunchul și tot meniul sună foarte bine. Au chestii pe care nu le-am mai văzut în alte părți, cum ar fi ouă poșate turcești cu iaurt, chorizo și unt topit picant (36 lei). Asta și-a luat Vlad, deși eu îi sugerasem omletă spaniolă cu cartofi, bacon, spanac, ceapă și ardei roșu. A zis că nu îi place omleta cu cartofi. Pf! Vlad nu știe nimic. De ce nu mi-am luat eu omleta dacă tot o promovez? :) Pentru că I’m a sucker for Croque Monsieur și de fiecare dată când îl găsesc într-un meniu, trebuie să-l comand. Nu sunt foarte multe restaurante care îl fac, dar poate încep să se înmulțească, cu puțin noroc.  

 

"Brunchul și tot meniul sună foarte bine. Au chestii pe care nu le-am mai văzut în alte părți."

 

La Fratellini, Croque Monsieur vine cu cartofi prăjiți (28 lei), o porție destul de generoasă. Cartofii au fost buni, dar Croque-ul neimpresionant. Ai fi zis că e un Croque luat din gară to go, din ăla pe care îl iei ambalat și pot să ți-l încălzească puțin pe loc. Nu am putut să nu îl compar cu sandwichul de la Mesange Fromagerie. De fapt nu am cum să îl compar, pentru că nu sunt în aceeași ligă. Ingredientele de la Mesange erau la o mie de ani lumină de acest Croque. Dar nu a fost rău, l-am mâncat pe tot, ce pot să zic. :)

Alina și-a luat omletă provensală cu ciuperci porcini, anghinare și trufe (29 lei). O porție foarte mică, servită într-o tigăiță. Omleta bună, dar definitely overpriced. Același comentariu este valabil și pentru ouăle turcești. Deși le-am gustat și nu sunt atât de convinsă de combinația cu iaurt…

 

"Ai fi zis că e un Croque luat din gară to go, din ăla pe care îl iei ambalat și pot să ți-l încălzească puțin pe loc." 

 

Chelnerii sunt puțini și nu pot face față tuturor clienților. Noi am așteptat destul de mult de fiecare dată când am comandat ceva. Dar cum ziceam, nu cred că e vina lor, nu se pot multiplica. A fost puțin neplăcut când ne-a sosit mâncarea și nu aveam tacâmuri. E foarte frustrant să ai mâncarea în față și să nu poți să mănânci din ea. Eu am fost nasoală și nu i-am mai așteptat pe Vlad și Alina, că eu puteam să mănânc sandwichul și cu mâna. A durat ceva mai mult de 5 minute până a venit chelnerul cu tacâmurile. Apoi Vlad a comandat niște pâine pentru ouă și a renunțat să mai aștepte, pentru că dura prea mult.   

 

"A fost puțin neplăcut când ne-a sosit mâncarea și nu aveam tacâmuri. E foarte frustrant să ai mâncarea în față și să nu poți să mănânci din ea." 

 

După ce am terminat de mâncat, ne-am mutat înăuntru, să fugim de soare și să mai bem o cafea. Iar când zic bem, mă refer la Vlad și Alina. Am luat și eu o gură, două. Cafeaua e bună. Dar back to the overpriced part, apa minerală la 0,33l e 15 lei (!!!). Asta am aflat abia de pe notă. Și până atunci, am mai comandat și un tort cu fistic (27 lei), plin de unt/margarină și nu atât de grozav. La final am concluzionat toți trei că nu ne mai întoarcem. Prea scump și nu atât de bun. Dar dacă vreți totuși să mergeți, nu uitați să rezervați o masă. You can spot celebrities! Cât am stat noi a apărut Matei Dima de la Bromania.  

fratellini bistro bucharest
fratellini bistro bucharest
fratellini bistro bucharest
E95B1368-6AFC-4D8E-BBF5-701E1AC4E23C.jpeg
omletă provensală

omletă provensală

croque monsieur

croque monsieur

les cartofi

les cartofi

ouă turcești

ouă turcești

glumiță în meniu

glumiță în meniu

fratellini bistro bucharest dessert
fratellini bistro bucharest dessert
tort cu fistic

tort cu fistic

altă glumiță în meniu

altă glumiță în meniu

fratellini bistro bucharest
fratellini bistro bucharest menu

VERDICT:

01_stamp_unimpressed.png