LE BISTROT FRANCAIS: o cină fancy shmancy

Pe 2 martie, adică acum 100 de ani, a fost ziua mea. Și, de ziua mea, am primit un cadou de care s-a bucurat și Vlad mai târziu. Mult mai târziu. Am primit un voucher pentru Meniu du Bistrot cu vin, pentru două persoane, la Le Bistrot Français. E un restaurant din altă ligă, cu prețuri mult mai mari. Îl văzusem pe locul 2 într-un top al restaurantelor din București. Pe locul 1 este Ginger Sushi Bar & Lounge, de la Radisson. Acolo vreau să ajung next.

info_Le_Bistrot_Francais.jpg

Program: 12:00 PM - 3:00 PM, 6:00 PM - 11:00 PM

Meniu: aici

Prețuri: €€€

Recomandare: Piept de Mangaliță

Adresă: Strada Nicolae Golescu nr. 18

Telefon: 0756 018 393

 

Cum ziceam, am primit cadou de ziua mea această masă epică. Dar am ajuns la restaurant abia după vreo lună. Noi am ajuns imediat după ce au deschis, la ora 18. Cred că am fost primii clienți, nici nu am avut muzică în primul sfert de oră. Locul îl știam, e fostul Galleron, unde mai fusesem o dată sau de două ori. Nu era un spațiu folosit la adevărata lui valoare și nu părea o cafenea de succes. Așa că mă bucur că l-au transformat într-un restaurant și l-au decorat cu ceva mai mult bun gust, într-un stil mai potrivit pentru o casă veche. 

Partea cu alesul mâncării a fost destul de ușoară. Meniul pe care îl aveam noi oferea două opțiuni. Așa că am decis cu Vlad să ne luăm chestii fix opuse, ca să putem gusta din tot. Eram entuziasmată cu wine pairingul. Asta înseamnă că pentru fiecare fel de mâncare, am primit și un pahar de vin.  

 

"Noi am ajuns imediat după ce au deschis, la ora 18. Cred că am fost primii clienți, nici nu am avut muzică în primul sfert de oră."

 

Să începem cu meniul! La aperitiv am avut așa: foie gras de rață în jeleu de vin de Porto Graham’s, salată de sfeclă multicoloră și carpaccio de pește, miez de lămaie, baton crocant provensal cu rozmarin. La felul principal eu am ales cod ȋn crustă de citrice, carne albă de sepie, ridiche neagră, spumă de unt cu nuci și sfeclă roșie, iar Vlad, piept de porc Mangaliță “crocant-fondant’’, piure de păstârnac cu cafea, chips de păstârnac și crochete de jambon. Apoi am încheiat cu miez de portocală, spumă de fructul pasiunii, sorbet de grapefruit și frangipane și ciocolată spumoasă, cremoasă, crocantă, ȋnghețată de arahide cu sare afumată și piment d’Espelette. Sună epic tot ce am scris!

Prețul pentru o masă cu aperitiv, fel principal, desert și wine pairing pentru fiecare fel este de 290 lei. Pot să vă spun din start că nu aș fi dat atâta pe o masă. Dar abia aștept să ajung totuși la Osteria Francescana, unde o să îmi las toți banii! Anyway, mă bucur că am primit cadou această masă, pentru că a fost o experiență interesantă.  

 

"Înainte de toate, am primit din partea casei o spumă de brie cu piment d’Espelette. Foarte bună!"

 

Înainte de toate, am primit din partea casei o spumă de brie cu piment d’Espelette. Foarte bună! Apoi a venit foie gras-ul cu jeleu de vin de Porto. Nu mă dau în vânt după aperitive dulci, așa că nu mi-a plăcut nici acum combinația. Era și puțin parfumat, aveam impresia că mănânc săpun. Foie gras am mai mâncat și mi se pare ok, dar împreună cu jeleul ăla… Clar nu e de mine. Mi-a plăcut mult mai mult carpaccio-ul lui Vlad. Ambele feluri principale m-au dat pe spate. Incredibil de bune! Mai ales pieptul de Mangaliță, care era foarte fraged și deosebit de gustos. Mi-a plăcut și combinația de păstârnac cu cafea, mi-a plăcut tot de fapt. Tot ce era în farfurie avea un sens și contribuia la un gust mai bun. Și peștele meu a fost foarte bun, dar porcul e porc. La desert am făcut un deal cam prost. Vlad s-a ales cu ciocolată și eu cu portocală. Da, interesant desertul meu, chiar reușit. Dar nu pot să zic că era ceva excepțional. Ciocolata în schimb mmm-m! Wine pairing-ul mi s-a părut bun, dar nu sunt expertă, să știu ce merge cu ce. Pot să spun doar că mi se pare puțin ciudat să primești un vin dulce la deșert. Deși înțeleg gândirea din spate. Aici cred că intervine din nou subiectivitatea mea.  

 

"Tocmai când mă hotăram dacă să îi dau impressed sau nu, m-a ajutat chelnerița să iau decizia." 

 

Tocmai când mă hotăram dacă să îi dau impressed sau nu, m-a ajutat chelnerița să iau decizia. Eu le dădusem voucherul de la început și, când am cerut nota, ne așteptam să mai plătim o apă plată extra. Pentru că asta ne-am luat noi în plus, pe lângă meniu. Dar a venit cu ditamai nota de plată. Ea credea că voucherul nostru era doar pentru vin. Ceea ce nu are niciun sens, pentru că ei nu oferă acest pachet. Am insistat că voucherul este pentru tot meniul, așa că s-a dus să se consulte cu un coleg. Apoi chelnerița și-a cerut scuze pentru încurcătură. Nu m-a deranjat foarte tare, doar că, atunci când mergi într-un loc cu atâtea pretenții și dai foarte mulți bani, parcă te aștepți la altceva. În plus, când m-am ridicat să plec a trebuit să investighez eu unde îmi pusese paltonul chelnerul care ne-a întâmpinat. Din nou, mă așteptam să fie pe fază.  

Până am ajuns noi la desert, locul începuse să se umple. În principiu cu turiști străini, dar am auzit vorbindu-se și niște română. Chiar mă gândeam ca pentru niște turiști prețurile nu sunt așa mari.

În concluzie, vă recomand Le Bistrot Français pentru felurile principale, care sunt chiar deosebite. Bun de mers pentru o aniversare mai specială.

le bistrot francais bucharest
le bistrot francais bucharest
le bistrot francais bucharest
spumă de brie

spumă de brie

foie gras cu porto

foie gras cu porto

996FCD57-E84E-4108-A9A6-97DD27B6032D.jpeg
piept de mangaliță

piept de mangaliță

718F9D7A-CF04-4917-85CF-D7E0BDC5392B.jpeg
le bistrot francais bucharest

VERDICT:

verdict unimpressed celia