AUBERGINE: vinete cu vinete și alte bunătăți

Uite încă un restaurant pe lângă care am trecut de multe ori până să întru și să iau loc la masă. Tot prin Centrul Vechi e. Cum de am ajuns tocmai acum? Recunosc că nu a fost prima opțiune. Voiam să rezerv o masă de 4 persoane, ca să ieșim cu Eugen și Simona. Am încercat în vreo 3-4 locuri, până să sugereze Simona Aubergine. La fix! Că tot voiam să ajung demult.  

info_aubergine.jpg

Program: 12 PM - 3 AM

Meniu: aici

Prețuri: €€

Recomandare: Platou Specialitatea Bucătarului

Adresă: Strada Smârdan 33

Telefon: 021 313 7548

Simona și Eugen sunt un power couple publicitar, cu care ajungem să ne vedem destul de rar. Să intru puțin mai mult în detalii, pentru cei curioși. Eugen e unul dintre cei mai vechi prieteni de-ai lui Vlad. Când i-am cunoscut eu, lucrau și locuiau împreună. Pe Simona am cunoscut-o puțin mai târziu, în alt loc de muncă. Iar după ceva timp, Eugen și Simona au devenit “Sumanii”. Din păcate, cred că ultima oară când am reușit să ne vedem era ianuarie.  

 

"La Aubergine meniul e pe tabletă - dintr-un film complet diferit cu decorul. Eu aș înțelege locurile cu tablete, dacă aș putea să comand direct din meniu."

 

Cum am ajuns la etaj, mi-am dat seama că recunosc interiorul de undeva... Pe pereți sunt uși vechi de diferite culori, pe care se vede trecerea timpului. Un decor neobișnuit, de asta l-am și ținut minte. Mi-am dat seama că îl știu de pe net. Acum câțiva ani era un alt restaurant în loc și eu am intrat pe site și m-am uitat la meniu. Nu mai știu cum se chema. Interesant că au păstrat decorul.  

La Aubergine meniul e pe tabletă - dintr-un film complet diferit cu decorul. Eu aș înțelege locurile cu tablete, dacă aș putea să comand direct din meniu. Altfel mi se pare că vrei tehnologie, dar nu e tehnologie.

 

"Simona nu a găsit vin la pahar în meniu și chelnerul a întrebat-o, vrând să facă o glumă, dacă a obosit să dea scroll până la capăt."

 

Interacțiunile cu chelnerul au fost cam ciudate. Din prima. Simona nu a găsit vin la pahar în meniu și chelnerul a întrebat-o, vrând să facă o glumă, dacă a obosit să dea scroll până la capăt. Ce să zic, simțul umorului e subiectiv.  

Dar revenind la vinetele noastre, eu mi-am comandat un platou Specialitatea Bucătarului (40 lei), Simona și-a luat falafel în trei culori (26 lei) și ciuperci speciale (27 lei) și Vlad a vrut mușchi de vițel cu sos de piper (76 lei). Eugen a mâncat doar desert - cheesecake (19 lei).  

Printre toate aceste mâncăruri, am avut timp să vorbim despre planuri de viitor, chestii de muncă, seriale, vacanțe și altele. Am mai ajuns la zi unii cu alții. :)

 

"Cel mai puțin mi-a plăcut de chelner. Și aș fi dat un impressed, dar uite că nu pot."

 

Sincer, mi-a plăcut mâncarea foarte mult. Nu mă așteptam. Meniul e foarte variat și au multe preparate cu vinete, desigur. Vegetarienii chiar au de unde alege! Îmi place tema asta cu vânăta. Data viitoare o să îmi iau ceva cu mai multă vânătă. Platouașul meu era cu de toate: vinete, humus, pate de ficat, ciuperci. Foarte bun și porția destul de mare, ajunge lejer pentru 2 persoane. Falafelul și ciupercile au fost și ele bune, dar vita cred că mi-a plăcut cel mai mult. La polul opus, cheesecake-ul mi-a plăcut cel mai puțin. De fapt, cel mai puțin mi-a plăcut de chelner. Și aș fi dat un “impressed”, dar uite că nu pot. Servirea a fost înceată. Noi voiam să mai comandăm de băut, să mai consumăm și el ne aducea un pahar de vin după un sfert de oră.  

Dar all in all, the food is worth it!

aubergine bucharest
falafel în trei culori

falafel în trei culori

platou specialitatea bucătarului

platou specialitatea bucătarului

mușchi de vițel în sos de piper

mușchi de vițel în sos de piper

ciuperci speciale

ciuperci speciale

VERDICT:

verdict unimpressed celia