ZAO: mâncare chinezească nu prea reușită

Am făcut cum am făcut și am reușit să bifez o masă și în timpul biroului. Vineri am ieșit cu colegii la prânz, la Zao, un restaurant chinezesc lipit de Parcul Carol. Lângă el mai sunt niște restaurante, printre care și La Papile, la care vreau să merg. E pe lista mea.  

info_Zao.jpg

Program: 10 AM - 12 AM

Meniu: aici

Prețuri: €

Recomandare: vită amorțită

Adresă: Strada General Candiano Popescu 1

Telefon: 0785 283 737

La începutul lunii ianuarie mi-am schimbat locul de muncă și vreau să zic că e prima oară când reușesc să ies la masă cu colegii. Am avut un început de an destul de aglomerat, acum încep și eu să întru într-un ritm mai normal. Și ce mă bucur că asta coincide cu deschiderea teraselor! 

 

"Îmi place locul, au niște trunchiuri de bambus ca decor, câteva farfuriuțe ceramice pe pereți și dragoni din lemn." 

 

Am ieșit la masă cu: Robert, Any, Veronica, Delia, Andi, Adina, Sorana, Flavia și Alex. O mică trupă, așa că nu o să pot să prezint pe fiecare în parte. Ah, pe Adina o știți din recenzii anterioare. 

Am găsit loc pe terasă și ne-am făcut noi o masă mare. Apoi am intrat să văd cum e și la interior. Îmi place locul, au niște trunchiuri de bambus ca decor, câteva farfuriuțe ceramice pe pereți și dragoni din lemn. Iar domnișoara care ne-a servit a fost foarte drăguță.  

 

"Pe mine nu m-au nimerit nici cu colțunașii, nici cu cartofii prăjiți." 

 

Eu mi-am comandat colțunași prăjiți (12 lei) și o porție de cartofi prăjiți cu usturoi (18 lei), pe care am împărțit-o cu Flavia. Știam că o să mai gust și din farfuriile celorlalți oricum. Ce s-a mai luat pe la masă: vită amorțită (33 lei), vită 5 arome (30 lei), noodles cu legume (18 lei), orez picant (10 lei), ciuperci cu usturoi (22 lei) și altele.  

Pe mine nu m-au nimerit nici cu colțunașii, nici cu cartofii prăjiți. Colțunașii aveau un conținut destul de bun, dar pâinea de la exterior era cam tare și gumoasă. Iar cartofii prăjiți erau îmbibați în ulei. Poate ar fi fost buni altfel, dar pur și simplu simțeai că mănânci ulei, nu cartofi. Andi mi-a zis că el nu ar da un unimpressed restaurantului și că lui îi plac cartofii prăjiți așa cum sunt. Dar Andi, că să îl citez pe Robert, nu e foarte pretențios cu mâncarea, lui îi plac chipsurile cu oțet. Mai știți pe cineva căruia să îi placă?  

 

"Din ce am mai gustat, pot să zic că vita amorțită a fost de departe cea mai bună alegere." 

 

Am mai întrebat pe la masă păreri și unii au fost mulțumiți cu ce au avut, dar nu toată lumea. Din ce am mai gustat, pot să zic că vita amorțită a fost de departe cea mai bună alegere. Eu asta mi-aș lua dacă mai ajung pe acolo. Vita e foarte moale, gustoasă și aromată.  

Sincer, nu mă așteptam să nu îmi placă la Zao. Știu că Bianca și Muși erau încântate de el. Asta e, poate i-am nimerit eu într-o zi proastă. 

restaurant zao bucharest
restaurant zao bucharest
restaurant zao bucharest
colțunași prăjiți

colțunași prăjiți

ciuperci cu usturoi

ciuperci cu usturoi

vită amorțită

vită amorțită

orez picant

orez picant

noodles cu legume

noodles cu legume

pui something something

pui something something

EEFB069A-790A-4D77-89D3-C8AB82DE8253.jpeg
restaurant zao bucharest
restaurant zao bucharest
restaurant zao bucharest menu

VERDICT:

01_stamp_unimpressed.png