MAHALA: mâncare românească reinterpretată

Am fost în sfârșit la Mahala, în Rahova. Nu ajunsesem până acum, pentru că mi se părea peste mână. Dar am tot auzit că e bun, așa că am bătut drumul. Nu e ca și cum am luat-o la picior, tot cu un Uber am ajuns.  

info_Mahala.jpg

Program: 11 AM - 12 AM

Meniu: aici

Prețuri: €€

Recomandare: Colivă

Adresă: Calea Rahovei 147- 153

Telefon: 0729 003 002

De cum am intrat, m-au izbit desenele de pe pereți. Sunt tot soiul de motive românești prezentate strident. Decorul e cam încărcat, nu neapărat pe gustul meu, dar interesant. E parte din farmecul locului. Noi ne-am așezat la o masă chiar lângă intrare.   

Și până să apuc să îmi comand rață, că eu sunt mare fan rață, s-a deschis ușa de la intrare și a intrat Dacian Cioloș. Eu am făcut ochii cât cepele și i-am arătat din priviri Alinei. Alina s-a uitat și, preț de vreo 5 secunde - am văzut pe fața ei - s-a gândit de unde îl știe. Apoi a făcut și ea ochii cât cepele. Domnul Cioloș s-a așezat la o masă la 2 metri distanță de noi, destul de departe cât să nu vedem și să comentăm tot ce își comandă.  

 

"Până să apuc să îmi comand rață, că eu sunt mare fan rață, s-a deschis ușa de la intrare și a intrat Dacian Cioloș."

 

Apoi am revenit la meniurile noastre. Am ales destul de rapid pulpa de rață din garniță cu pâsat (52 lei). Nu mai auzisem de pâsat până atunci și I googled. Vă scutesc de un search și vă zic ce am găsit: cereale prefăcute în grăunțe cât cele de mei sau mai mici (crupe, bulgur, urluială).  

Ce am mai avut pe masă: pate de casă din ficat de pui cu murături (26 lei), rasol de miel cu sos și cartofi la cuptor (54 lei), cocoșel în crustă aromată cu piure de cartofi (43 lei) și - DA - colivă (17 lei). Am ocolit coliva tot timpul, nu mă dau în vânt după ea, mai ales că o asociez cu o experiență profund negativă. Dar Alina a zis să încercăm, pentru că auzise ea că au o colivă reinterpretată. M-am întrebat cât de reinterpretată poate fi o colivă și curiozitatea m-a făcut să fiu de acord cu acest desert.  

 

"M-am întrebat cât de reinterpretată poate fi o colivă și curiozitatea m-a făcut să fiu de acord cu acest desert."

 

Dar să le iau pe rând. Pateul a fost foarte bun și s-a mâncat imediat cu pâinea prăjită care l-a însoțit. Mielul a fost foarte fraged și bun. Apreciez mielul care nu miroase a miel. Știți ce zic. Și trebuie să recunosc că și cocoșelul a fost bun. Nu mă așteptam și nici nu e ceva ce eu aș fi comandat. Dar iată! 

Cred că undeva între pateul pe pâine prăjită și pulpița fragedă de rață, s-a deschis din nou ușa și a intrat… ta-na-naaaa… Andreea Esca și soțul. Care au luat loc la masă cu - ați ghicit - domnul Cioloș. Iar am făcut ochii cât cepele și Alina s-a întors imediat. Ne-am mai uitat la vecinii noștri din când în când, dar în principiu ne-am văzut de rațele noastre.

Apropo de rață, pâsatul care a venit era o mămăligă mai cremoasă. Așa că am tras concluzia că pâsat e un nume mai fancy pentru mămăligă. În mod surprinzător, mi s-a părut că a mers combinația.  

 

"Am tras concluzia că pâsat e un nume mai fancy pentru mămăligă."

 

În final a venit și mult așteptata colivă. Într-adevăr era reinterpretată. O iau pe nivele: primul strat era coliva, apoi urma o înghețată de vanilie și, deasupra, o “pălărie” de pâte à choux. Și toată chestia asta era împrejmuită de un sos de vanilie, cred. O colivă destul de bună, aș zice.  

All in all mâncarea a fost bună, dar tot cred că i-a lipsit ceva, ca să îi dau din toată inima verdictul de impressed.

Ah, și îmi pare rău că nu am aflat ce au mâncat Dacian Cioloș și Andreea Esca. V-aș fi povestit. Nu am cum să vă arăt nici poze cu ei, pentru ca nu le-am făcut. Dar cine știe, poate aveți și voi noroc și vă întâlniți cu ei data viitoare! :D

restaurant mahala
restaurant mahala
restaurant mahala
pate de casă din ficat de pui cu murături

pate de casă din ficat de pui cu murături

pulpă de rață din garniță cu pâsat

pulpă de rață din garniță cu pâsat

cocoșel în crustă aromată cu piure de cartofi

cocoșel în crustă aromată cu piure de cartofi

rasol de miel cu sos și cartofi la cuptor

rasol de miel cu sos și cartofi la cuptor

colivă

colivă

meniu restaurant mahala

VERDICT:

01_stamp_almost_impressed.png