R.I.B.S.: coaste, coaste, coaste!

Mmm, coaste! Asta mi-am zis când am auzit de R.I.B.S.. Am fost în weekend, după ce citisem pe la prieteni numai lucruri bune despre. E deschis în Centrul Vechi de anul trecut, chiar lângă Lacrimi și Sfinți, la parterul unui hotel. Mă mir că nu îl observasem până acum, pentru că locul e foarte luminos și pare plin de viață. Oricum, mi-e destul de greu să țin pasul cu Centrul Vechi, tot răsar localuri noi peste noapte.  

info_RIBS.jpg

Program: 12 PM - 12 PM

Meniu: aici

Prețuri: €€

Recomandare: Nu am

Adresă: Sepcari 12-14

Telefon: 0770 664 456

Cum am intrat pe ușă - tot cu Vlad și de data asta - am fost întâmpinați de niște angajați foarte prietenoși, care ne-au așezat imediat la masă. După ce ne-am hotărât ce comandăm, am avut timp să analizăm locul. M-am amuzat că e un perete de sticle de vin care par pline, dar de fapt sunt goale. Am pus mâna pe ele.  

Am negociat cu Vlad să își ia el Bbq Ribs (39 lei) și eu să îmi iau Ribs Burger (34 lei). Mâncarea a venit repejor, mirosea delicios, totul începuse bine. Ambele feluri au venit cu varză murată cu maioneză. În meniu scria varză murată, maioneză, kimchi. Din câte știu eu, kimchi este o varză murată picantă. Deci nu prea am înțeles. Am luat o gură și am simțit numai sare. Dar atât de multă sare! Bine că îmi luasem apă. În schimb, varza nu era picantă deloc. Apoi am gustat și cartofii, care erau și ei sărați. Surpriză! Era ca o pătură de sare pe deasupra, iar dedesubt nu erau sărați deloc. I-am amestecat, dar apoi a fost ca la ruletă.

 

“Mâncarea a venit repejor, mirosea delicios, totul începuse bine.”  

  

Nu știu de ce am continuat să mănânc. Trebuia să returnez mâncarea din start. Cred că mi-era prea foame. Am continuat să tot gust, că să mă conving, dar am mâncat ceva.  

Ce mai e interesant, e că ceea ce a venit în farfurie nu era fix ce scria în meniu. Părea că improvizează pe alocuri. De exemplu, în loc de pătrunjel era mărar, cartofii au venit și cu niște brânză peste, iar ceapa verde lipsea cu desăvârșire de la mine. Nu m-a deranjat în mod special, doar că de obicei mă aștept să primesc ce scrie în meniu.  

 

“Ce mai e interesant, e că ceea ce a venit în farfurie nu era fix ce scria în meniu. Părea că improvizează pe alocuri.”

 

Ideea de ribs burger era interesantă. Erau bucățele de carne de ribs prăjite în tempura, zic ei. Cam singurul lucru bun din farfuria mea. Am gustat și din coastele bbq. Carnea era foarte fragedă, asta mi-a plăcut. Dar un alt fail: carnea nu era deloc sărată. Și nici aromată. În sensul că gustul cărnii în sine, dacă făceai abstracție de stratul superior care era îmbrăcat în sos barbecue, nu era cine știe ce. Părea că nu e o carne care a stat la marinat niște ore, astfel încât aromele să se întrepătrundă.  

 

“Eu cred că mâncarea bună nu trebuie să fie la noroc.”

 

La final le-am spus angajaților că e cam multă sare în mâncare. Ei, foarte drăguți, și-au cerut scuze. Unul din ei s-a dus la bucătărie și a gustat din varză și a zis că într-adevăr este foarte sărată. Dar nu ne-a oferit vreun discount sau ceva.  

Altfel, avem prieteni norocoși, care au zis că au mâncat acolo și a fost bun. Chiar în aceeași zi. Dar eu cred că mâncarea bună nu trebuie să fie la noroc. Îmi plac localurile care sunt consecvent bune. Și în plus, dacă nici la început nu te străduiești să oferi un produs bun, atunci când? Păcat.

interior RIBS
interior RIBS 2
coaste barbecue

coaste barbecue

ribs burger

ribs burger

EB23D555-D2F2-4C25-B403-08E4C1346A14.jpeg
meniu ribs
decor ribs

VERDICT:

01_stamp_unimpressed.png