JAPANOS: what you see is what you get

Hei, fani ramen, miso, sushi, am fost la Japanos. Am auzit numai de bine așa că m-am dus și eu pentru un ramen. Încerc să mă obișnuiesc și cu sushi, pentru că e an acquired taste. În curând sper să visez numai sushi. :))

info_Japanos.jpg

Program: 12 PM - 10 PM

Meniu: aici

Prețuri: €

Recomandare: Ramen Shoyu

Adresă: Bulevardul Aviatorilor 8

Telefon: 0729 520 111

Trebuie să precizez din start că Japanos are prețuri accesibile și se poziționează mai mult pe to go. Asta am și simțit când m-am dus prima oară în Centrul Vechi. Japanos e într-o casă micuță, îngustă și cu mai multe etaje. Ca o casă olandeză. La parter au vitrina cu ingrediente și produse, la etajul 1 sunt mese clasice, iar la etajul 2 măsuțe joase tipic japoneze. 

 

"Mâncarea se servește în recipiente de plastic. Și mănânci cu tacâmuri de plastic."

 

În meniu găsești de toate. Am început cu niște Gyoza, apoi Vlad și-a luat Bento Box Teriyaki Salmon (în jur de 20 lei), cu somon, sos teriyaki, tamago, tempura de surimi, daikon murat și alte mărunțișuri. Iar eu mi-am luat un Ramen Shoyu (19 lei). Ceva clasic. Mâncarea se servește în recipiente de plastic. Și mănânci cu tacâmuri de plastic. Am văzut la alte mese că sushi vine totuși pe un fund de lemn. Așa că a fost o experiență apropiată cu cea de fast food.  

Supa era bună, dar m-a dus puțin cu gândul la supa Vifon, aia la plic, cu noodles. Nu știu dacă am fost influențată și de faptul că am primit un bol și o lingură de plastic. Se poate. Mi-a plăcut totuși mâncarea. Cutia cu somon a fost și ea bună. Dacă ar fi să compar preț-calitate mi se pare spot on. Bonus points pentru device-ul prin care poți să chemi chelnerul.

 

"Supa era bună, dar m-a dus puțin cu gândul la supa Vifon, aia la plic, cu noodles."

 

După prima experiență, nu am putut trage o concluzie, așa că am mai mers cu altă ocazie și la Japanos Victoriei, care este chiar lângă un French Revolution mare. Am trecut și pe acolo, fiți fără grijă. Dar asta e altă poveste. Atât mai zic, în caz că nu știați, la FR la Victoriei e cu loc de stat jos și zici că ești într-un film de Wes Anderson. E ca la Mendl’s.

Dar revin la Japanos. De data asta am mers cu Alina și Muși. Pe Muși o văd destul de rar în ultima vreme. A născut recent și are programul încărcat. Chiar azi îmi sugera să menționez pe blog și locurile care sunt child friendly și dog friendly. Mă gândesc să menționez și asta de acum încolo.

 

"Au fost bune toate. Supa mea era destul de spicy, dar asta nu m-a oprit să o termin. Și parcă-parcă încep să acquire that sushi taste. :)"

 

Alina și-a luat Sushi Maki Philadelphia (12 lei 4 bucăți), iar eu un Ramen Neghikara (21 lei). Muși e pescetariană (ce termen!) de ceva ani buni - asta ca să menționez și background-ul ei culinar - așa că și-a luat Miso Spicy Shrimps și edamame (10 lei). Ah, și am mai împărțit și o porție de Sushi Maki Spicy Salmon (12 lei 4 bucăți).  

Au fost bune toate. Supa mea era destul de spicy, dar asta nu m-a oprit să o termin. Și parcă-parcă încep să acquire that sushi taste. :)  

Deci, dacă vreți o masă japoneză cinstită, după care să nu plecați cu buzunarele goale, Japanos e locul potrivit. Chiar o să mai caut locuri ieftine, că mi-am cam depășit bugetul cu restaurantele în care am mers în ultima vreme.  

japanos bucuresti
japanos victoriei

japanos victoriei

japanos centrul vechi

japanos centrul vechi

ramen neghikara

ramen neghikara

miso spicy shrimps

miso spicy shrimps

ramen shoyu

ramen shoyu

FD52B070-57DE-47E5-95F1-508F37E8B9B0.jpeg
133532DB-06C6-4194-B7F9-9E28A284BE54.jpeg
bere japoneză

bere japoneză

VERDICT:

01_stamp_almost_impressed.png