GRANO: primitor și delizioso

Am cam rămas în urmă cu recenziile. Asta nu înseamnă că nu am mai mâncat. Mănânc, mănânc, se vede pe cântar. În ultima vreme am revizitat locuri, dar am mers și în câteva restaurante noi. Grano face parte din prima categorie. Prima oară am mers de ziua mea, acum vreo 3 ani și rămas cu o amintire plăcută. Când m-am aflat prin zona Dorobanți, am trecut din nou pe acolo.  

info_Grano.jpg

Program: 11 AM - 12 AM

Meniu: disponibil în locație

Prețuri: €€

Recomandare: Salată de ton și mozzarella

Adresă: Puțul lui Zamfir 40

Telefon: 021 231 2386

Ne-am încercat norocul, nu aveam rezervare. Domnișoara de la intrare ne-a asigurat că nu e nicio problemă, deși locul era plin. Într-adevăr mai era o măsuță de 2 persoane. Restaurantul nu e foarte încăpător, dar e pe stil italian, la modul că mesele sunt foarte apropiate una de cealaltă. Atât de apropiate încât poți să asculți conversațiile oamenilor de la alte mese. La fix dacă nu sunteți prea vorbăreți în seara respectivă. Nu era cazul nostru.  

 

"Restaurantul nu e foarte încăpător, dar e pe stil italian, la modul că mesele sunt foarte apropiate una de cealaltă."

 

Meniul e disponibil doar în locație, așa că nu mă hotărâsem dinainte ce vreau. Asta mi-a dat de furcă puțin, nu îmi place să aleg când sunt flămândă, că aș mânca din toate. Am fost semi-puternică și mi-am luat Melanzane al Forno. Prețurile le-am uitat între timp, dar am pus o poză orientativă cu meniul mai jos.  

Vlad m-a luat la capitolul opțiuni sănătoase, pentru că a vrut o salată cu mozzarella și ton - interesantă combinație! Dar era o ditamai salata, cred că avea vreo 500 de grame. L-am tentat eu și cu un platouaș cu brânzeturi și mezeluri. Pentru început.  

Mâncarea e bună și cantitățile sunt măricele. Dar cred că locul face să pară mâncarea și mai bună. Salata lui Vlad m-a impresionat totuși mai mult decât Melanzane. Tocmai pentru că era o combinație pe care nu am mai făcut-o. Tonul și mozzarella erau foarte gustoase, se simte că ingredientele sunt aduse din Italia.  

 

"Mâncarea e bună și cantitățile sunt măricele. Dar cred că locul face să pară mâncarea și mai bună."

 

Am încheiat apoteotic cu un tort de Tiramisu cu fructe de pădure. Mâncat pe loc, plăcut. Am luat la pachet jumătate de porție din Melanzane și salată.   

Grano este un loc micuț și confortabil, în care te simți ca într-o scurtă vacanță în Italia. Așa cum m-am simțit când am văzut “Call me by your name”, filmat în Crema, la o oră și ceva de Milano. Fun fact, am citit azi un articol în care ziceau că a crescut turismul cu 50% în Crema, după ce filmul a început să se bucure de succes pe la festivaluri.  

 

"Grano este un loc micuț și confortabil, în care te simți ca într-o scurtă vacanță în Italia. Așa cum m-am simțit când am văzut Call me by your name."

 

Deci dacă vreți o bucățică de Italia, mâncați la Grano și uitați-vă la “Call me by your name”. Garantat o să vă plănuiți următoarea vacanță în nordul Italiei. Mă scuzați, mă duc să fac un booking.  

grano restaurant bucuresti
grano restaurant bucuresti
platou grano restaurant bucuresti
grano restaurant bucuresti
melanzane al forno
874BBFF3-E408-4242-A0E0-8C86084F807B.jpeg
tort de tiramisu
meniu grano restaurant bucuresti

VERDICT:

01_stamp_almost_impressed.png