SARDIN: decor mai bun decât mâncarea

Înainte ieșeam doar în cele 3-4 locuri cu care mă obișnuisem. Acum, de când am blogul, simt că am o datorie să mănânc în restaurante noi. Nu că nu mi-ar face plăcere să mănânc în oraș. Îmi pare bine că acum am și o “scuză”.

info_Sardin.jpg

Program: 12 PM - 12 AM

Meniu: aici

Prețuri: €€€

Recomandare: Plăcintă cu mere XXL

Adresă: Mircea Vodă 39H

Telefon: 0729 520 111

Mă întorceam într-o seară de la birou și am zis să îmi limpezesc gândurile ieșind la masă. Am ales Sardin, că e aproape de casă. Tot cu Vlad. Mai fusesem la Sardin acum vreun an și ceva. Și mi-au rămas în minte aperitivele din partea casei, care mi s-au părut generoase și delicioase. Bineînțeles că mi-a rămas gândul și la locație, care e superbă.  

Am regăsit aceeași locație primitoare și de data aceasta. Destul de liber, cred că mai erau două mese ocupate. Am fost întâmpinați de un chelner prietenos. Ne-am ales o masă bună de pozat întreaga locație. Decorul e pe trendul DYI, dar premium design. Din tavan atârnă lustre făcute din sticle de diferite dimensiuni, pe un perete sunt vâsle, pe un altul sucitoare (făcălețe), înțelegeți ideea. Sardin e un restaurant cu specific mediteranean și se laudă cu capturile proaspete, dar și cu sezonalitatea ingredientelor.  

 

"Sardin e un restaurant cu specific mediteranean și se laudă cu capturile proaspete, dar și cu sezonalitatea ingredientelor."  

 

Eu mi-am luat Baccala Morbido (69 lei), adică un cod morbid. Glumesc, un filet de cod cu calamari, măsline, roșii, peperoncino. Și o porție de cartofi prăjiți. Să fie! Vlad nu prea e cu peștele în schimb, așa că și-a luat un mușchi de vită cu legume la grătar și piure. Parcă a fost 90 lei, nu l-am mai găsit în meniul online. Apoi au venit repejor aperitivele. Chelnerul era foarte agil, mai ales că eram printre puținii clienți. Câteodată asta nu e neapărat ceva bun. Pentru că ne-a acordat toată atenția lui, dacă înțelegeți ce vreau să spun. Dacă nu înțelegeți, o să încerc să pun cât mai frumos în cuvinte. Am simțit toată seara că nu sunt doar eu și Vlad la masă, parcă luam masa în trei. El voia să fie simpatic, dar era prea prezent, prea tot timpul.  

 

"Am simțit toată seara că nu sunt doar eu și Vlad la masă, parcă luam masa în trei."

 

Revenind la aperitive, ele erau la fel de bune și consistente cum îmi aminteam. Sunt niște chifteluțe cu orez deep fried, pâinici, măsline și grisine. Foarte bune. Aproape că mă săturasem. După aperitive, deja mă mai relaxasem. Între aperitive și felul principal m-am mai uitat puțin prin jur, să mai admir decorul. Dar surpriză! După aperitivele pe care le știam eu, am mai primit câte o gustărică: limbă de vită, de care nu ne-am atins niciunul pentru că… limbă de vită. Și fenicul cu portocală, o combinație interesantă.  

Codul meu a fost bunicel. Cartofii prăjiți au fost foarte buni și foarte mulți, în mod surprinzător. Am gustat și din mușchiul file comandat de Vlad. Nici el nu m-a impresionat. Nu era ceva deosebit și era puțin prea “rested” pentru mine, adică era aproape rece. Per total mâncarea a fost bună, dar eu mereu cântăresc preț vs calitate. Iar aici prețurile mi se par nejustificat de mari pentru un produs care e doar ok. La prețurile pe care le au te aștepți să mănânci ceva excepțional. Mi-am amintit de ce nu am mai fost de un an pe la ei. Pentru că și atunci am plecat la fel acasă, neconvinsă și neimpresionată.  

 

"Mi-am amintit de ce nu am mai fost de un an pe la ei. Pentru că și atunci am plecat la fel acasă, neconvinsă și neimpresionată."

 

Ne-am luat și un desert la final. Din tot ce aveau, ne-a surâs ideea de tartă de mere XXL cu înghețată de casă (40 lei). Plăcinta era într-adevăr XXL, la fel și înghețata, care era așezată în turnuleț. E o porție de cel puțin patru persoane. Noi am mâncat-o pe toată, pentru că era foarte bună.  

Puteți să mergeți la Sardin pentru decorul deosebit, aperitive și plăcinta XXL.  

sardin restaurant
sardin interior
sardin
aperitive

aperitive

limbă de vită din partea casei

limbă de vită din partea casei

fenicul cu portocală

fenicul cu portocală

decor sardin
baccalo morbid

baccalo morbid

mușchi de vită cu legume

mușchi de vită cu legume

plăcintă de mere xxl cu înghețată de casă

plăcintă de mere xxl cu înghețată de casă

meniu sardin

VERDICT:

01_stamp_unimpressed.png