VOILÀ LE BISTROT: un meniu care sună prea bine

VOILÀ LE BISTROT: un meniu care sună prea bine

Știi când ajungi într-un loc care arată foarte bine, eventual într-o casă boierească, și te întrebi de ce nu sunt clienți? Am ajuns sâmbătă la 18 la Voilà și fix asta m-am întrebat. Culmea, mai și rezervasem o masă mare, mi-era că nu găsesc loc!

info_voila_le_bistrot.jpg

info

Program: 12 PM - 11 PM

Meniu: Disponibil zilnic doar la restaurant

Prețuri: €€

Recomandare: Conopidă caramelizată

Adresă: Constantin Budișteanu 18

Telefon: 031 432 8581

Casa este deosebită și te simți ca și cum ești în vizită la o mătușă bogată burgheză. Mi-a plăcut feelingul.  Muzica e dată cam prea încet și simți că deranjezi dacă vorbești mai tare. Noi eram și 8 fete gălăgioase. :)

Meniul nu e permanent, e genul de loc în care bucătarul gătește în funcție de ingredientele proaspete găsite și de inspirație. Așa că meniul zilnic este scris cu creta pe o tăbliță portabilă. Am ajuns prima și am fost întâmpinată de o chelneriță foarte zâmbăreață, care m-a condus la masă și s-a oferit să vină cu meniul, să îl citesc.

 

"Muzica e dată cam prea încet și simți că deranjezi dacă vorbești mai tare. Noi eram și 8 fete gălăgioase. :)" 

 

Erau multe lucruri care sunau bine: conopidă caramelizată - cu unt, brânză și verdeață (28 lei), supă de gâscă însoțită de ravioli cu busuioc și ficat (17 lei), risotto cu gâscă și hribi (40 lei) și așa mai departe, să-ți tot plouă în gură. Din păcate, eu venisem deja mâncată, dar din fericire mai veneau fetele: Adina, Ale, Ina, Mimi, Alice, Roxana, Georgiana. Mi-e imposibil să prezint pe fiecare în parte pe scurt, dar cert e că toate suntem gurmande. De fapt, cred că toți prietenii mei sunt gurmanzi!

 

"Totul era corect, dar ce trist e când mâncarea sună foarte bine și se dovedește că gustul nu se ridică la așteptări." 

 

Au venit și fetele la scurt timp și au început să comande. De toate! Așa că am avut ocazia să gust supă, conopidă, halloumi en papillote (34 lei), chiar și dintr-un ficat de vițel la tigaie cu salată (32 lei). Varianta pe scurt e că nu m-a impresionat nimic. Totul era corect, dar ce trist e când mâncarea “sună” foarte bine și se dovedește că gustul nu se ridică la așteptări. Era pentru prima dată când gustam ficat de vițel și mi s-a părut cam chewy. Nu cred că trebuia să fie așa. Supa era doar o supă. Mă așteptam la ceva arome dincolo de gustul pregnant de gâscă. Iar halloumi nu era ceva special.  

 

"Poate bucătarul era obosit sau încă mahmur după Revelion."

 

După ce am gustat din tot și am băut 2 pahare de Prosecco, de 20 lei bucata, m-am cam lămurit de ce e destul de gol bistroul. Mie mi-a plăcut atât de mult locul și potențialul locului, încât cred că o să mai ies pe acolo la un pahar. Sper doar că mâncarea e mai bună de obicei. Poate bucătarul era obosit sau încă mahmur după Revelion.

C4E0FCEE-848C-4FC3-AC7C-1E191C66A2EA.jpeg
E0D165D0-FAA4-4D98-AAB2-880D10632F38.jpeg
fetele uitându-se pe meniu

fetele uitându-se pe meniu

supa de gâscă

supa de gâscă

halloumi en papillote prezentat de alice

halloumi en papillote prezentat de alice

ficat de vițel

ficat de vițel

5D81B31F-FDEB-4868-94BD-3E6D39305586.jpeg
D3064BE5-6142-4016-8A43-533A918C50E1.jpeg

VERDICT:

01_stamp_unimpressed.png