KANE SEASONAL BISTRO: nu ai cum să dai greș

KANE SEASONAL BISTRO: nu ai cum să dai greș

Auzisem de Kane de când s-a deschis și apoi redeschis. Dar abia acum am ajuns. Mai bine, că recent a devenit seasonal bistro și se laudă că iau ingredientele de la fermieri locali.

info_Kane.jpg

info

Program: 10 AM - 11 PM

Meniu: aici

Prețuri: €€

Recomandare: Terină de găină și mangaliță

Adresă: Tunari 60

Telefon: 031 410 0016

Am rezervat o masă de două persoane, pentru mine și Vlad (prietenul meu, remember?). Ne-am dus la o oră care nu e nici prânz, nici cină. :) Adică ora 15. Când am ajuns era pe jumătate plin.

Instant mi-a plăcut muzica, despre care Vlad a zis că e muzică de lift. Era un Bossa Nova chill, foarte plăcut, care mergea la fix cu tapetul, gresia, vegetația luxuriantă și, de fapt, cu tot decorul. E un pic de magie în aer când pășești în Kane. M-am simțit brusc de parcă sunt în vacanță undeva prin Spania sau Portugalia. Excelent!

 

“E un pic de magie în aer când pășești în Kane.”

 

Ne-a întâmpinat un ospătar prietenos și ne-a arătat mesele disponibile. Am așteptat cam 10 minute până să vină cineva să ne ia comanda. Poate că ospătarul nu s-a mișcat rapid la început, dar pe parcurs mi-a devenit tot mai simpatic. 

Ca aperitiv am zis să împărțim terina de găină și mangaliță (30 lei), apoi eu mi-am luat linte beluga cu ciuperci de sezon (40 lei) și Vlad a ales puiul de fermă cu legume și gnocchi (50 lei) la insistențele mele. Era sceptic, dar eu l-am asigurat că sigur va fi mai deosebit decât orice pui a mâncat până atunci.  

 

“Poate că ospătarul nu s-a mișcat rapid la început, dar pe parcurs mi-a devenit tot mai simpatic.”  

 

Când ne-a adus mâncarea, ospătarul ne-a și povestit despre fiecare fel. Terina era gătită în suc de măr verde și servită alături de un piure de conopidă, miez de nucă, coriandru și un mix de frunze. Totul era delicios! Terina a fost preferata mea. Vorbeam cu Vlad despre faptul că în restaurantele de duzină decorul e doar decor. Iar aici, tot ce se pune în farfurie ca decor - sucul de măr verde, de exemplu - e foarte important pentru gustul final. Știu de la Masterchef cât se muncește pentru fiecare chestie care ajunge în farfurie.  

M-am amuzat și cu ospătarul care a precizat că nucile au fost curățate de coajă, pentru a nu fi amare. Mi-am imaginat cum a stat cineva să curețe cojița aia imposibil de scos. :)

Am avut dreptate cu puiul. Carnea era fragedă, suculentă și avea și gust, cum avea puiul de țară gust. Eu m-am cam lăsat de pui, dar ăsta mi-a plăcut și mie.  

 

“M-am amuzat și cu ospătarul care a precizat că nucile au fost curățate de coajă, pentru a nu fi amare. Mi-am imaginat cum a stat cineva să curețe cojița aia imposibil de scos. :)”

 

Lintea a fost cea mai neinteresanta dintre cele 3 feluri de mâncare. Dar până și ea a fost gustoasă. Am mâncat-o cu poftă, deși mă săturasem încă de la aperitiv.  

Am fi vrut să mâncăm și desert, dar ar fi fost imposibil. Așa că am concluzionat amândoi că venim odată numai pentru asta. Mi-a plăcut mult mult Kane! N-am ce să le reproșez. Apropo, și cafeaua a fost bună.  

0277262C-A7EE-4771-9644-A26D8A83E2B1.jpeg
terina de găină și mangaliță

terina de găină și mangaliță

puiul de fermă cu legume și gnocchi

puiul de fermă cu legume și gnocchi

lintea beluga cu ciuperci de sezon

lintea beluga cu ciuperci de sezon

90077D62-3A76-4AC9-8B8E-FE66FE617360.jpeg
awkward vlad

awkward vlad

eu imbuibată

eu imbuibată

E2EC33BD-55F5-4D68-8DA6-E4DFD70FB062.jpeg
8A593201-CB68-4868-A40C-2FCE9A9AEF7B.jpeg

VERDICT:

01_stamp_impressed.png