TRATTORIA IL MULINO: veramente buono

Stau de vreo 5 ani pe Strada Radu Vodă, la Unirii. Și de 5 ani să fi tot trecut pe lângă Il Mulino de vreo 1000 de ori. Vineri seară am zis să intru, după ce am făcut puțin pe detectivul și am aflat că locul e preferat de italieni. Vreau să mănânc și eu ce mănâncă italienii!

info_il_matino.jpg

Program: 11.30 AM - 11.30 PM

Meniu: here

Prețuri: €€

Recomandare: Bucatini all'Amatriciana

Adresă: Radu Vodă 28A

Telefon: 0737 034 631

M-am dus cu Vlad. Nu v-am spus până acum, dar Vlad e cel care m-a transformat în logo. Și tot cu el am gândit și cele 3 instanțe de evaluare. Deci e cealaltă jumătate din Unimpressed Celia.

Dar revenind… Am ajuns acolo și am observat o singură masă ocupată. De obicei asta nu e semn bun. Dar ne-am așezat la o masă în prima încăpere, unde era și cuptorul pe lemne pentru pizza. Peretele exterior e din sticlă și se poate vedea curtea interioară. Acum era goală, dar vara cred că e plăcut să stai la o masă acolo.  

 

“Vreau să mănânc și eu ce mănâncă italienii!”

 

Am aruncat un ochi pe meniu și Vlad a decis să își ia Spaghetti Carbonara (30 lei), el fiind mare fan Carbonara. Ăsta e testul suprem pentru mine: dacă sunt bune pastele Carbonara, atunci totul e bun. Pentru că e o rețetă tricky și trebuie să știi să o faci. Eu mi-am luat Bucatini all’Amatriciana (29 lei). Am zis să vedem cum sunt pastele și dacă ni se par bune, să comandăm și un Tiramisu (18 lei).  

Ospătărița ne-a adus din partea casei niște grisine calde și crocante, pe care le-am ras instant. Ne era foame. Cât timp am așteptat mâncarea am tot analizat locul și am vorbit despre el. Restaurantul nu arată spectaculos. Deloc. Dar am stat să mă gândesc cum erau restaurantele din Italia unde am mâncat cea mai bună mâncare. Și cam așa erau. Deci restaurantul e autentic. Cu mult lemn, nimic pretențios și câteva detalii care par greșite la prima vedere, dar care adaugă la farmecul italian. În plus, în surdină se auzea muzică italiană de prin ‘90. Gen Eros Ramazotti. Simpatic. :)

Cât am așteptat, au mai venit oameni. Unii au rămas, alții doar au ridicat pachete cu mâncare, salutând cu familiaritate personalul locului. Șiiiii... am auzit italiană vorbindu-se pe lângă noi. M-am simțit ca într-un orășel din Italia, la restaurantul de pe colț.  

A venit și mâncarea. Îmi doream așa tare să fie bună. Și totul a fost perfect! Pastele Carbonara erau al dente, gustoase ele în sine și sosul era așa cum trebuie. Mi-a plăcut că erau îmbrăcate în sos și totuși nu au fost grețoase. Puteai să mănânci tot și să te simți ok după. Pastele mele au fost și ele foarte bune. Îmi plac pastele bucatini că au o gaură la mijloc și la capete sunt pline. Hahaha, ce descriere am făcut! Dar așa sunt. Sosul era și el delicios!  

 

“Am stat să mă gândesc cum erau restaurantele din Italia unde am mâncat cea mai bună mâncare. Și cam așa erau.”

 

I-am oferit lui Vlad să guste și m-a refuzat de vreo 3 ori, pe motiv că lui nu îi plac pastele cu sos roșu. Am tot insistat, fiind încântată de ele, până a gustat. Apoi a zis că s-ar putea să fie mai bune decât Carbonara! Eu nu m-am putut hotărî care sunt mai bune și nici nu am putut să termin porția. Trebuie să precizez că porțiile mi se par mai mari decât media. Până și Vlad s-a luptat puțin cu porția lui. Am decis să iau la pachet, că să pot gusta și din Tiramisu. Și acesta a fost foarte bun. Eu aș fi pus mai multe pișcoturi, dar crema era ce trebuie. Textura și consistența ca la carte. Nici urmă de vreo aromă artificială.  

 

“Mă bucur că l-am descoperit și eu... după 5 ani.”

 

On the downside, cafeaua nu a fost bună. Mie mi se părea average, dar Vlad nu o aprobă. Ce pot să zic, Prosecco-ul meu a fost bun. :)

La final am întrebat-o pe ospătăriță dacă bucătarul este cumva italian și într-adevăr este. Aș vrea să spun că am intuit de la prima furculiță de paste. Deci dacă vreți să mâncați foarte bine, ca într-o vacanță în Italia de bine, mergeți la Il Mulino. Mă bucur că l-am descoperit și eu... după 5 ani. Îmi imaginez deja cum o să mă împrietenesc cu personalul și o să devin one of the regulars. Îl păstrez pentru serile în care vreau să fiu comodă și să mănânc bine. One last tip: dacă mergeți vara, păstrați-vă și pentru gelateria de lângă, care probabil e tot a lor. Vara e mereu coadă.

F3FE68F8-2ECD-43DA-B773-919B09749BE2.jpeg
cuptorul pe lemne sub formă de moară

cuptorul pe lemne sub formă de moară

pastele carbonara

pastele carbonara

bucatini all'amatriciana

bucatini all'amatriciana

tiramisu cremos

tiramisu cremos

DE932DF7-C06D-4044-A7E8-FF5FEBA740DC.jpeg
7843550F-F91A-47EF-AB2C-E0B6D010AD20.jpeg
1DBBC82C-3051-4A33-8A71-1981EDAAE751.jpeg

VERDICT:

01_stamp_almost_impressed.png