MÉSANGE FROMAGERIE: paradisul brânzeturilor

Nu știu alții cum sunt, dar de Crăciun eu gătesc foarte mult. E singura perioadă a anului când frigiderul și congelatorul sunt folosite la maxim. Având frigiderul plin, nu prea îmi mai vine să ies în oraș să mănânc. Dar abia așteptam să merg la Mésange Fromagerie și, între Crăciun și Revelion, am reușit. Mi-am înșelat frigiderul, ce să fac?

info_mesange-fromagerie.jpg

info

Program:

Mar - Joi 12 PM - 10 PM

Vin - Sam 12 PM – 11 PM

Meniu: Disponibil doar în locație

Prețuri: €€

Recomandare: Croque Mésange

Adresă: Intrarea Tudor Ștefan 9

Telefon: 031 106 6287

Nu știu alții cum sunt, dar de Crăciun eu gătesc foarte mult. E singura perioadă a anului când frigiderul și congelatorul sunt folosite la maxim. Având frigiderul plin, nu prea îmi mai vine să ies în oraș să mănânc. Dar abia așteptam să merg la Mésange Fromagerie și, între Crăciun și Revelion, am reușit. Mi-am înșelat frigiderul, ce să fac?

 

“Abia așteptam să merg la Mésange Fromagerie și, între Crăciun și Revelion, am reușit. Mi-am înșelat frigiderul, ce să fac?”

 

Citisem un articol online despre acest loc, în care vorbeau despre tipurile de brânzeturi pe care le au și despre meniul în care ele sunt vedete. Pe deasupra, Gabe și Rux mi-au zis că au fost și că e incredibil de bun. Short intro pentru Gabe și Rux: Gabe mănâncă sănătos, așa că atunci când vrea să “trișeze” se asigură că merită. Iar Rux iubește brânza.

Când am mers cu Vlad (pe Vlad îl știți din articole anterioare sper), i-am chemat și pe ei. Nu am reușit să găsesc un meniu online, așa că nu știam exact la ce să mă aștept. Ştiam cum arată locul din poze. Cum intri, simți mâna unor arhitecți pricepuți. Mésange Fromagerie are un aer scandinav, minimalist și prietenos. Brânzeturile sunt expuse în frigidere cu geam și le vezi de la intrare.

Angajații sunt și ei foarte prietenoși. Am râs și am glumit cu toți aproape. Vlad și-a comandat un cappuccino, iar băiatul care i l-a adus și-a cerut scuze că nu știe să facă desene în spumă de lapte. Dar că speră că gustul e fix cum trebuie. Genul ăsta de interacțiune mă face să mai revin în locuri. :) M-am decis să precizez și cum e cafeaua în locurile pe unde merg. Cred că e important, mai ales în locurile bune de brunch. Vlad e expertul meu în cafea. Și expertul a decis: cafeaua e bună. Nu vă lăsați păcăliți de lipsa desenului în spumă. :P  

 

"Vlad și-a comandat un cappuccino, iar băiatul care i l-a adus și-a cerut scuze că nu știe să facă desene în spumă de lapte."

 

Le-am admirat paharele de apa cu toții. Gabe zicea că sunt de la Ikea, eu am zis că sigur nu. L-am întrebat pe unul din băieții de acolo, care ne-a spus că sunt comandate din Anglia și că sunt numărate. Așa că dacă dispare vreunul, se prind. :))  

La Fromegerie se prepară 3 tipuri de supe în fiecare zi și trebuie să întrebi ce au în ziua respectivă. La fel și cu felul principal. Dar totul e pe bază de brânză. În rest, mai au sandwich-uri, platouri, croque-uri și salate. Eu ador Croque Monsieur și nu se găsește pe toate drumurile, așa că mi-am ales Croque Mésange (32 lei). Cu Gruyère, pâine cu semințe, roast beef și salată lângă. Se poate adăuga și un ou la toată treaba asta (+2 lei). A fost delicios! Brânza este într-adevăr vedeta. Am mai mâncat brânză Gruyère, dar asta era deosebită. Sandwichul era perfect de crocant și mi-a plăcut că au pus și o felie de roast beef (cred), nu un mezel cumpărat de la colț.  

Vlad și-a luat supă cremă de ciuperci cu brie și paste quattro formaggi. Bineînțeles că am mâncat și eu. Foarte bună, când o să mai fac și eu acasă, o să adaug extra brânză de acum încolo. Pastele cu 4 brânze au fost a bit of an overkill. Nu poți să mănânci toată porția. Chiar dacă sunt foarte bune, combinația e prea “grea”. Concluzia mea e că nu poți mânca 2 feluri aici, pentru că brânzeturile sunt a bit too much. Dacă pastele erau mai light, aș fi fost impressed. Deci țineți minte, people, comandați doar un fel de mâncare!

 

"Pastele cu 4 brânze au fost a bit of an overkill. Nu poți să mănânci toată porția. Chiar dacă sunt foarte bune, combinația e prea grea."

 

Am mai gustat și din supa de roșii a lui Gabe, care nu mai știu cu ce brânză era. Mi-a plăcut, dar supa de ciuperci e winner.  

Singurul lucru enervant în locație a fost muzica din alt film. Nu au găsit ceva care să meargă bine cu the fanciness of cheese. Dar, din fericire, nu e dată foarte tare și la un moment dat uiți de ea.   

Voi reveni la Mésange Fromagerie cu cea mai mare plăcere. Nu va înghesuiți, ca să mai găsesc și eu loc. :)

13C22259-E63B-4246-B088-4F043AE70BB4.jpeg
BA3609DB-64F9-44FE-A923-866839734D2F.jpeg
supa cremă de ciuperci cu brie

supa cremă de ciuperci cu brie

Croque Mésange cu Croque Traditionnel (cu ou) pe fundal

Croque Mésange cu Croque Traditionnel (cu ou) pe fundal

paste quattro formaggi

paste quattro formaggi

6769F4D9-10D0-434D-B725-18959D776F65.jpeg
97035BB7-3310-4E93-B0DC-DAE4D7BDBE93.jpeg
7814E079-6E48-4A71-99AB-E6ADA909AADC.jpeg
7A0BB50A-25E1-422E-9E7C-21F5F296EFC0.jpeg

VERDICT:

01_stamp_almost_impressed.png