BITE: un loc de brunch overrated

Am tot văzut pe fb și în instastories prieteni care merg la brunch la Bite. Pozele și filmulețele erau destul de convingătoare. M-am gândit că dacă toată lumea merge, trebuie să fie bun, nu? Greșit.  

info_Bite.jpg

Program: 12 PM - 11 PM

Meniu: aici

Prețuri: €€

Recomandare: Avocado toast

Adresă: Mătăsari 53

Telefon: 0730 375 500

Așa că am mers și eu, an unsuspecting customer. Locul e foarte frumos. Știu că se poartă minimalismul cam peste tot acum, dar Bite duce minimalismul la un alt nivel. Singurul element cu care se joacă este tapetul, care te face să te simți ca într-o grădină botanică sau o junglă. În rest, mese și scaune, foarte simplu. E un loc bun de lucrat, cred, pare destul de liniștit și au mult spațiu.  

 

“M-am gândit că dacă toată lumea merge, trebuie să fie bun, nu? Greșit.”

 

Nu îmi era foarte foame, așa că am decis să îmi iau un avocado toast cu brânză (17 lei). Și a fost ok. Ce-i drept, mi se pare destul de greu să dai greș la ceva atât de simplu. Dar în rest dezastru. Eram cu mai multe prietene la un brunch, care și-au luat următoarele lucruri: cartofi dulci prăjiți (16 lei), bol cu sfeclă și hummus (32 lei), piept de pui gătit în lapte de cocos (30 lei) și avocado cu ou poșat (19 lei).  

Să le iau pe rând. Cartofii dulci sunt tăiați atât de subțire că zici că sunt așchii de cartofi. Și cred că într-o porție e jumătate de cartof. Bolul cu sfeclă și hummus era bun, dar avea prea multe frunze de salată versus conținut. Puiul a fost și el ok ca gust, dar o parte din el nu era bine făcută. Iar oul poșat era prea tare.  

 

“Cartofii dulci sunt tăiați atât de subțire că zici că sunt așchii de cartofi. Și cred că într-o porție e jumătate de cartof.”

 

Am vorbit și cu băiatul care ne servea și i-am dat feedback pentru puiul pe jumătate crud și oul prea tare. Era puțin timorat, dar a zis că transmite mai departe bucătarului. Iar la final am avut o surpriză plăcută, puiul nu era trecut pe nota de plată.  

Asta a fost prima mea experiență cu Bite. Și când mă gândesc că am căzut în capcana social media. Toți oamenii care se pozează și își dau check in acolo promovează locul. Și mâncarea e lăsată pe planul doi. Nu mi-a zis nimeni că nu e bună mâncarea acolo. Sau poate lor chiar le place.

Culmea este că după această experiență, am mai mers încă o dată. Am vorbit cu niște prieteni  să ne vedem să mâncăm și ei au zis de Bite. Am zis ok, mă gândeam că le place lor acolo și m-am decis să îi mai dau o șansă.  

 

“Singurul lucru bun la Bite e tapetul. Și am uitat să-i fac și poze. Nu știu dacă mă mai întorc doar pentru el totuși.”

 

Ajunși acolo, am aflat că nici ei nu mai fuseseră de fapt. Eu le-am povestit de prima mea experiență și am sperat să fie o întâmplare. Dar, din păcate, nimeni nu a fost mulțumit de mâncare din nou. Și încă o precizare importantă, cafeaua nu e nici ea prea bună. Deci singurul lucru bun la Bite e tapetul. Și am uitat să-i fac și poze. Nu știu dacă mă mai întorc doar pentru el totuși.  

 

5945C420-6B32-40A3-9E8E-0E12A3A60FD4.jpeg
964D86EF-7927-4311-9A62-39618DC356B1.jpeg
01_stamp_unimpressed.png