MAIZE: un restaurant bun și simplu

Am tot citit articole în ultima vreme care laudă Maize. Am văzut că au promisiunea From farm to table, am răsfoit meniul online și am hotărât să merg. Am ajuns într-un weekend, la prânz, cu Vlad și Alina, aceeași prietenă în căutare de noi locuri. Ca și mine. Eram atât de nerăbdătoare, că m-am dus aproape flămândă, cu dorința de a gusta cât mai multe din meniu.

info_Maize.jpg

Program:

12 PM - 4 PM

5 PM - 12 AM

Meniu: http://maize.ro/meniu/

Prețuri: €€€

Recomandare: Șnițel mangaliță

Adresă: Paris 61

Telefon: 0745 211 234

Maize se află prin zona Dorobanți, în spatele unei curți interioare, la ultimul etaj. Am apreciat că s-au străduit să recreeze feelingul de fermă prin adăugarea unor grinzi de lemn pe tavan. Locul arată foarte bine, dar not exactly my crowd, asta am simțit când am intrat. Muzica ok.  

 

“O ospătăriță drăguță ne-a condus la masă și ne-a oferit meniurile. Știam ce vreau de vreo 2 săptămâni hahaha. Dar m-am mai uitat puțin pe meniu.”

 

O ospătăriță drăguță ne-a condus la masă și ne-a oferit meniurile. Știam ce vreau de vreo 2 săptămâni hahaha. Dar m-am mai uitat puțin pe meniu. Pusesem ochii pe burgerul românesc (45 lei), care este o scovergă umplută cu carne de vită, cașcavea afumată de pe Valea Doftanei, varză calită și sos de muștar. Mmm-mm!

Bonus points pentru faptul că au trecut proveniența ingredientelor în meniu. De exemplu, carnea provine de la Ferma Tataran, Măcelăria Cuțitul de Argint sau Câmpulung Muscel, iar camembert-ul românesc e de la Preotescu.  

 

“Bonus points pentru faptul că au trecut proveniența ingredientelor în meniu.”

 

Vlad și-a luat șnițel din mușchiuleț de Mangaliță prăjit în unt clarifiat (85 lei), iar Alina a comandat risotto de rădăcinoase coapte cu camembert românesc (35 lei).  

Șiiii, farfuria câștigătoare a fooost… Șnitelul! By far. Nu m-a dezamăgit nimic, dar nu m-am putut abține să nu compar cu Kane, având în spate cam același concept. M-a dat atât de tare pe spate Kane, că e cam greu să te ridici la înălțimea lui.  

Burgerul românesc a fost bun și interesant. Nici nu știu ce îi lipsea să fie perfect. Parca nu erau toate aromele acolo. Iar risotto n-a fost spectaculos. Am uitat să precizez că am primit din partea casei lipiuțe cu icre, care au fost delicioase! Nom nom nom.  

 

“O să merg să mai mănânc câteva feluri de mâncare pe care am pus deja ochii.”

 

A fost drăguț că masa noastră era chiar lângă bucătăria deschisă, deci am putut urmări bucătarii în acțiune. Ca și la Mà Bistro, nu cred că a fost o idee atât de bună bucătăria open space din punctul de vedere al mirosurilor. Deși arată bine așa și îți place să fii aproape de bucătari.  

Vlad a fumat câteva țigări pe terasă și comentariul lui a fost că ușa de la balcon e fail de design. Pentru că nu are mâner și pe partea exterioară. Eu i-am explicat că nu au pus mâner, ca să nu intre hoții. Hahaha.

Per total mi-a plăcut la Maize. Vlad și Alina au fost mai încântați decât mine. Dar așa sunt eu, mai greu de impresionat. O să merg să mai mănânc câteva feluri de mâncare pe care am pus deja ochii. Și poate data viitoare nu o să mai compar Maize cu Kane.  

IMG_7596.jpg
IMG_7598.jpg
IMG_7603.jpg
lipiuțe cu icre, ceapă prăjită și roșie uscată

lipiuțe cu icre, ceapă prăjită și roșie uscată

risotto de rădăcinoase coapte cu camembert românesc

risotto de rădăcinoase coapte cu camembert românesc

șnitel de mangaliță

șnitel de mangaliță

burger românesc

burger românesc

IMG_7602.jpg
IMG_7601.jpg
IMG_7604.jpg

VERDICT:

01_stamp_almost_impressed.png